Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 29 december 2008

Mönstertips: Smycken med sliders -- inte bara armband


Sliders används ofta som mellandelar på enklare trädda armband och i vissa fall halsband. Men de går även att använda på lite andra sätt. Nedan följer en blandning av både lite mer klassiska och lite ovanliga sätt att använda sliders i smycken.

Det finns egentligen två typer av smyckesdelar som kallas sliders: de som har två till tre hål alternativt öglor och en öppen baksida samt de som har ett brett hål i varje sida och är tänkta att fästas på remmar. Också den här typen av infattningar kallas för sliders. Ibland kallas även pärlor med stora hål för slider beads på engelska. Det är främst de förra jag tar upp här. I något fall har jag även tagit med dekorerade distansbommar. Terminologin är flytande och det går inte att dra strikta gränser mellan olika typer av smyckesdelar alltid. För infattade kristaller, som påminner om sliders, se Strass och bling-bling.

Mobile Boutique har en hel del olika smyckesidéer för sliders. Bland dem kan nämnas ett "länkat" halsband", örhängen och ett enkelt halsbandshänge. På Beads, Baubles and Jewels hittar du instruktioner till ett fint hänge med dinglande pärlhängen och kedjor och i Bead & Buttons butik hittar du fina pärlbroderade broscher av Janet-Beth McCann Flynn.

Ringar är ett omtyckt sätt att använda sliders och dessa kan göras enkla eller mer arbetade. En enkel ring finns på Cut Out+Keep. En fin ring hittar du på Beadsmania (en variant i andra färgställningar finner du här). Där finns även dessa maffigare ringar samt två ring- och armbandsset i rött/rosa respektive svart/antiktoner. Har du en slider av "typ 2" så kanske denna peyotering är av intresse. Med distansbommar kan du också göra ringar, se t ex rosringarna på Kiwa, dessa annorlunda ringar eller La Boutique Charlotte (se även denna ring från samma ställe). Ännu en maffig ring med distansbommar hittar du på Kiwa. Ringen på fotot kommer från Panduro och består av en slider och tunn kedja fastlimmad på en ringstomme med kant.

Örhängen har jag redan nämnt. Fler hittar du i Polygon and Petals Earrings, Spring Fling Earrings, Pastel Vintage-Inspired Rhinestone Slider Earrings, Aqua Vintage-Inspired Enamel & Rhinestone Earrings samt Rose Rhinestone Vintage-Inspired Enameled Slider Earrings. Till de senare hör även armband.

För fler armband, se Costume Jewelry Supplies Photo Gallery samt CC Hobby. Och ännu fler: "Razzle Dazzle", Brag Bracelet, modernt i silver och svart, snyggt knutet reglerbart armband, gammeldags med kedja, fräscht i turkos, turkos och kristall/silver, höstbrunt, lyxigt vågigt samt pastellfärgat (med ring). Halsband finns det också några: se CC Hobby och Auntie's Beads samt även Kiwas halsbandshänge av distansbommar i kristall.

Förutom smycken kan du använda sliders även till andra typer av dekoration som en pärlad skål, julgranskulor, bordsplacering, ja, som vanligt sätter bara fantasin gränser.

1 kommentar:

  1. hej, har nu varit inne på din sida ett par timmar och vill bara ha mer. Vilket underbart jobb du har gjort. Hit kommer jag att gå in många gånger.

    tusen tusen tack från katrin

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails