Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 1 december 2008

Mönstertips: Julsmycken


Igår var det första advent och idag är det dags för lucköppning. Så därför blir det jultema idag, eller närmare bestämt julsmyckestema med allt från tomteörhängen till julstjärnehalsband. Änglar blir det inte så mycket av då du kan hitta mönstertips på dem under Ävlor och änglar.


FusionBeads har en hel del julprojekt med allt från juleljusörhängen och julstjärnehängen till kristallsnögubbar och julgranskuleörhängen. Likaså har BeadFX (scrolla till nedersta delen av sidan). ArtBeads har också en del smyckesprojekt som Quick and Easy Candy Cane Earrings, Christmas Sparkle Necklace (julgran), Ice Crystal Earrings, Holiday Ornament Earrings och Holiday Hairclip (swarovski). Beading Daily bjuder på Holiday Crochet Necklace, Christmas Tree Earrings, Esprit Christmas Earrings och Snowmen Earrings.

Även Beadin' Path har några julprojekt: Pointsettia Petite Necklace, Mistletoe Earrings, Holiday Snowflake Necklace, Candy Drop Earrings, Holiday Wild Berry Earrings samt Holiday Bauble Bracelet.

Hos Jewelry Supply hittade jag ett jularmband.Fler projekt: en diskretare variant, inspirerad av julgranskulor, en brosch med julstjärna, julgransörhängen i cross-weaving, örhängen med lampworkpärlor och -löv, ett set i rött och guld samt fina julgransörhängen med tjeckiska pärlor. FMG har instruktioner till två swarovskiprojekt: snögubbar och julgranar. I sitt galleri har de också ett par juliga berlockörhängen. Mer inspiration utan beskrivning hittar du i Kiwas Broderade sammetsband som kan användas som halsband eller hårband. Mest udda är nog detta godishalsband för barn.

Vill du ha betalmönster så finns det en hel del på bead-patterns.com. Bland dem vill jag särskilt nämna vackra nettade Centerstage Snowflake Necklace och Snowflake Bracelet, udda Christmas Sweater Necklace, virkade Santa Bracelet, totalt knasiga Rudolph the Leggy Reindeer Necklace, fina Santa Double-Daisy Bracelet (gjord i daisy chain), hänge/örhängen tomte med tredimensionellt skägg, julkattörhängen, julgranar med 3d-effekt (armband), kristallarmband med julstjärnor, Winter Wonderland Bracelet, Netted Christmas Tree Earrings (med kristallpärlor), abstrakta Spiral Leaf Earrings, busiga Christmas Greenery Necklace, en julkransbrosch samt julstjärneörhängen. Hos Beadpattern Central hittar du bl a Crystal Wreath, Poinsettia och Christmas Frills Crocheted Set.

För dig som inte är julfantast finns även ett mönster med Scrooge: Bah Humbug! Bracelet. Eller varför inte protestera med de här jultomtarna...


Imorgon tänkte jag tipsa om pärlat julpynt och julgranskulor, men en del av motiven kan även fungera till smycken och liknande så håll utkik även om du bara är intresserad av smycken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails