Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 18 november 2008

Mönstertips: Strass och bling-bling

Många gilla glitter och glamour. Själv föredrar jag på sin höjd charlottes och firepolished, men för den som gillar strass, kristallglitter och smycken som syns på festen kommer här lite tips för hur du kan använda smyckesstenar (fancy stones) och montees. För mer info om montees, krysspärlor och mounted crystals se inlägget från 9/11. Det ska bli lite av ett glittertema i dagarna tre så håll ögonen öppna imorgon för boktips för dig som gillar bling och glans.

Vill du ha en diamantring, men ingen vill köpa dig en -- varför inte trä din egen av chaton montees? Kiwa har instruktioner till ringen samt även armband, halsband och berlocker med budgetlyxkänsla. Även La Boutique Charlotte har flera olika mönster på smycken med swarovskistenar. Missa inte de "pärlade pärlorna" Osaro och Nayo! Passande för den kommande årstiden är även denna glittrande 'snöflinga'.

Att rama in swarovskicabochoner med pärlor är populärt i länder som Frankrike och Benelux. Instruktioner till detta kan du hitta hos exempelvis Tulipe Perles, Passion Creation (hänge och ring), Flot de Paris ringar och Biloba Bijoux (har bl a ett gratisprojekt på örhängen). Men det är inte bara på kontinenten som infattade kristaller är populära, också på japanska sajter finns mycket bling-bling. Hos Beadsmania hittar du bland annat en ring i modern bijouteristil, ett lyxigt halsband, enkelt men effektivt trätt halsband, romantiskt halsband med annorlunda smyckesten, elegant grått hänge, pastellfärgad ring, opalringar, "höstring" med pärlor fästa på stomme, romantisk vit ring, ring av kristallhjärtan, "silver och diamanter", julring samt ett armband.

Hos Parts Club hittar du en variant på tennisarmband, viktorianska länkade armband, blommiga guldörhängen, blommig ring, ruterformat hänge/halsband, maffig ring med baguette, färgglad ring, svart sammetschoker, kristallkors, blomma/kors samt ett elegant set med halsband och dinglande örhängen. Även Kiwa har en del projekt utöver de jag nämnde inledningsvis: hårsnodd med blomma, stora hårspännen med fjärilar, brosch till klassiskt pärlhalsband, fint armband/länkar, örhängen (studs), ring på filigranstomme, 'hugs & kisses'-ring, guldring, halsband med baguetter, riktigt romantiska ringar, söta blomhängen, prinsesshalsband, ringar med navetter, spretigt blomhänge, vårfräsch blomring, stora örhängen samt ett blomhänge av droppar.

Vill du ha ett klassiskt 'bibhalsband', se Jan's Jewels Emerald Bib Necklace. Fler smyckesidéer med stora smyckesstenar finner du hos Costume Jewelry Supplies finns många idéer. Där finns inte några instruktioner, men väl materiallistor.

En fin och användbar länk hittar du i Eni Okens Quarterfoil Link och se även "min" korslänk. Missa inte heller hennes Red Holiday Necklace där hon 'väver ihop' montees med metalltråd. Söta och enkla ringar kan du göra med en krysspärla som fästs ovanpå en knapp (pdf) eller mittborrad pärla. Vill du limma så kanske Jan's Jewels Pink Flower Brooch.


PS! Infattade smyckesstenar funger mycket bra att sy på silar och filigran så se även Vad du kan använda silar till och Vad du kan använda filigran till. Kristaller kan även infattas i kedjor, se exempel på hur de kan användas här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails