torsdag 24 november 2011

Projekt: Trähängen med inlagda motiv

I Smycken av färgpennor kunde du läsa om olika sätt att göra smycken av just färgpennor. Nu kan du hitta ytterligare ett projekt hos Craftzine av Andrew Waser och Michele Lanan, som inte använder sig av enbart pennorna utan låter dem fungera som infällningar i ett trähänge.

För dessa hängen används enbart runda pennor eftersom det är lättare att göra hål för dem än de klassiska sexkantiga pennorna. Har du inga pennor kan du istället använda exempelvis rundstav av trä i en avvikande färg -- eller varför inte experimentera med andra material som bränd polymerlera eller liknande. Du kan även göra infällningar med metallstavar, men då får du kapa och fila metallen med för detta avsedda verktyg istället för att bara använda en enkel träsåg.

PS! Missa inte Andew och Micheles hemsida, Xylocopa, där du hittar många fina och inspirerande träarbeten, från smycken till instrument.


För fler projekt med trä, se bl a Träpärlor, Stela armband, Designa för alla sinnen, Gummistämplar på olika material, Ett enklare sätt att göra smycken med intarsia, Fingerringar av trä, Glödritning på trä och läder, Gravyr med hand- eller elverktyg och Tälj en hjärtbrosch. Se även Trä -- Lättarbetat och mångsidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails