fredag 7 oktober 2011

Projekt: Smycken av färgpennor

Colored Pencil Necklace


Som du kan läsa i denna inspirerande artikel från The Beading Gem's Journal, kan färgpennor vara ett kul och annorlunda material för färgglada smycken. Pennorna kapas och genomborras för att bli till pärlor att trä på snöre. Eller så kan de kapas och användas som små mosaikplattor.

En inspirerande tutorial till olika fina smycken hittar du hos Design Mom, skriven av Kate från MiniEco. Instruktionerna visar i text och bild hur du steg för steg sågar och borrar i pennorna. På Cut Out + Keep finns flera armbandsprojekt som Colored Pencil Bracelet (pennorna används som tvåhålspärlor/bommar), Pencil Bracelet och Color Pencils Bracelet.

Tips: För att undvika att pennorna färgar av sig på kläder eller hud bör de förseglas med exempelvis lack eller harts. Speciellt viktigt om du använder akvarellpennor, som är gjorda för att lösas upp i vatten.Foto: Smithsonian's National Zoo, här använt i enlighet med CC BY-NC-ND 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails