torsdag 17 januari 2013

Projekt: Återanvänd och gör om smycken -- en sammanställning

Bara för att ett smycke blir skadat eller känns för gammalt och tråkigt så behöver det inte betyda slutet för det. Trasiga smycken kan repareras. Tråkiga smycken kan piffas upp. Ett älskat men av olika skäl oanvänt arvegods kan göras om till ett användbart smycke. Smycken och delar av smycken kan också göras om till något nytt -- eller slaktas för att ta till vara pärlor, stenar och andra komponenter som kan sparas till nya projekt.

Idéer och projekt på temat återbruk av smycken har då och nå förekommit här på bloggen. För att göra det lite lättare att hitta alla inläggen så kommer här en sammanställning av hittills skrivna tips och idéer.


Tips: Många guld- och silversmeder är vana vid att göra om t ex ärvda vigselringar och andra dyrbarare smycken för en ny generation arvingar. De kan skapa nytt av gammalt i de fall du du antingen saknar utrustningen att själv göra det eller nydaningen kräver speciella tekniker och lång erfarenhet. Guld- och silversmeder kan också smälta ned ett smycke i ädelmetall och göra ett nytt från grunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails