torsdag 20 december 2012

Inspiration: Pärlade presentförpackningar

Det finns många sätt att inkludera pärlor och smycken -- hela eller trasiga -- i presentförpackningar. Nedan kommer några tips för dig som vill lyxa till julklapparna eller presenterna.

Ett enkelt och elegant sätt att pärla presentetiketter finner du hos Design*Sponge. En enkel utsmyckning, som framför allt passar till personer som gillar att spara fina etiketter.

Andra utsmyckningar inkluderar att trä pärlor på presentbanden, som hos Willowday. Se även SofFlexGirl, som använder sig av smyckesvajer samt pärlor och bjällror.

Något av en "modern klassiker" är att fästa en söt brosch över knuten på presentbanden. Inspirerande exempel finner du hos t ex Valley & Co. Lifestyle, Design*Sponge och Paige Smith. Se även Fabulous Fifi, som trär broscher med öppen mitt på banden snarare än över knuten.

Även berlocker, halsbandshängen, medaljonger med mera kan användas för att skapa personliga och eleganta presentetiketter eller alternativ till de vanliga rosetterna. Dekor som sedan kan återanvändas som smycken av mottagaren. Tips, idéer och instruktioner finner du hos Martha Stewart och Michaels.

Pärlblommor passar också bra som presentutsmyckning, som du kan se hos Beads Factory. Läs mer om (franska) pärlblommor här. Vill du göra andra typer av pärlblommor, se Vårblomning. Du kan också göra tygblommor med pärlade pistiller, som hos icraftwithlove.

Ett tips som tagits upp tidigare är pärlade organzapåsar för smycken. En annan variant på detta är de nettade organzapåsarna du hittar mönster till hos Unique Beaded Jewelry.

Slutligen ett tips som inte handlar så mycket om just presentförpackningar som om engelska smällkarameller smyckade med broscher. Du finner dem hos Christmas at Eden.

1 kommentar:

  1. Det är en rolig idé som gör enkla paket riktigt exklusiva. Jag satsar på att pynta paketen med en julstjärna av pärlor, som mottagaren kan hänga i granen. Jag blir av med överblivna pärlor och mottagarna blir förhoppningsvis glada. Anna

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails