tisdag 18 december 2012

Projekt: Snöglober med smycken
Man kan göra mycket med gamla smycken förutom att återanvända dem i nya smycken. Du kan hitta en del idéer här på bloggen och på mitt pinboard Brooch ideas, men just idag ligger fokus på ett juligt tips, inspirerat av amerikanska Anthropologies nyhetsbrev för några år sedan där smycken presenterades i snöglober gjorda av glasburkar och -flaskor. Bilder från nyhetsbrevet finns bl a här.

Självklart har nyhetsbrevet under åren inspirerat andra, som skapat sina egna variationer av snögloberna. Några har även gjort tutorials för dig som vill skapa din egen variant. Du hittar en sådan hos Well Worn. En annan variant finner du hos Modern Mom.

Tänk på att alla material inte uppskattar att dränkas i vatten: skyddslacka t ex metall som kan rosta eller ärga och undvik känsliga material. Det är bra att använda destillerat vatten som är renare än kranvatten.

På temat snöglober kan även tipsas om I Gotta Create, som gör en mer traditionell snöglob med en pärlfrans, som döljer burklocket och ger en elegant touch när globen ställs på en fot.


PS! Missa inte heller snöglobssmyckena!


 Foto: Anthropologie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails