onsdag 19 december 2012

Projekt:Smycken med beading chain
 Beading chain är namnet på en typ av slät smyckeskedja, som används både som en kedja att hänga hängen och berlocker i och som en kedja för "tin cup"-halsband, bolerohalsband och liknande. Ibland kan kedjan vara knepig för vissa pärlare då den inte har några "öppna" länkar att fästa t ex motringar i. När man använder sig av beading chain måste man med andra ord -- precis som med strass- och kulkedjor -- göra avslut på ett vis som inte kräver ringar.

Om du inte kan eller vill löda en motring eller liknande på kedjeändarna så är det vanligaste sättet att avsluta kedjan att använda sig av klämavslut. Mindre vanligt är att använda sig av knutgömmor (på samma vis som man kan avsluta smyckesvajer med knutgömmor). Se t ex Jencel och A Bead Store för instruktioner.

Instruktioner till tin cup-halsband med beading chain finner du i projekten Impressionist Waterfall Necklace och Cascading Aquamarine Necklace. Se även A Bead Store för en enkel halsbandsidé. Kedjan passar även bra till örhängen, som Modern Tassel Earrings och Dancing Queen Earrings.

Ett litet annorlunda smyckeset där man skapar trassel med kedjan finner du hos Bead Balance Blog.


För fler projekttips för kedjor, se Jasseron, Idéer för kulkedjor, Några små tips för strasskedjor, Enkla armband av kedja och snöre, Med brodergarn och kedja,Med kedjor som designelement, Hårsmycken med kedja, Vänskapsband med nitar, strass och kedja, Ringstomme av smyckeskedja, Kedjelänkar som motringar, Gör egna tofsar med kedjor, Stretcharmband med smyckeskedja, Virka och sticka på smyckeskedjor, Länkad strasskedja samt Gör dina egna smyckeskedjor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails