Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 2 februari 2012

Projekt: Ringstomme av smyckeskedja

Ringstommar -- och andra designelement för den delen också -- kan tillverkas på många olika vis. Japanska pärlbutiken Bead Balance använder sig av en smyckeskedja för att skapa en fin, bred ring. Instruktionerna hittar du här.

Lite kortfattat går det ut på att stora, runda länkar plockade från en smyckeskedja hålls samman av avlånga smala länkar från en annan kedja.Det finns dock ett par nackdelar med metoden: du måste hitta rätt kedja med länkar som passar över det finger ringen är tänkt att bäras och även rätt form och storlek på de länkar som håller samman de runda länkarna. Fördelen är att du med ett kanske lite oväntat material kan skapa snygga ringar i metall utan att behöva forma dem själv. Hittar du en kedja som passar är det en kul och spännande metod att skapa en ringstomme på.
 

Bead Balance har också ett par andra projekt där de "dekonstruerar" smyckeskedjor för att skapa intressanta smycken. Missa inte det tuffa armbandet, de enkla örhängena (kommer efter halsbandet), broschen samt halsbanden där de används som dekorativa motringar/bails.


För fler tips på hur du kan använda smyckeskedjor på oväntade eller ovanliga sätt, se Med kedjor som designelement och Jasseron. Tidigare tips på hur du kan använda länkar från en kedja i smycken hittar du i Kedjelänkar som motringar och Armband i trefläta med pärlor eller ringar.

2 kommentarer:

  1. Bra tips! Vackra smycken! Tack Maneki! Här kan restbitar av kedjor komma till användning. Ofta säljs ju kedjor i längder som är för långa för ett halsband, t ex., och blir liggande. Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Nu är jag klar med två annorlunda smycken,en ring och ett armbad av Sterlingsilverringar från mycket korta bitar av kedja, som blivit över från halsband. Särskilt nöjd är jag med ringen som passar perfekt. Anna

      Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails