Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 24 januari 2012

Projekt: Armband i trefläta med pärlor eller ringar



Många är de lite enklare armband, ofta inspirerade av designersmycken, som blivit populära och spridits över nätet bland entusiastiska pärlare. De Chan Luu-inspirerade armbanden är ett bra exempel. Även armband med fastsurrade kul- eller strasskedjor har vunnit en viss spridning, om i än så länge mycket mer blygsam skala. Och ser man till Pinterest skulle även de flätade armband som denna text handlar om kunna sällas till samma typ av smyckestillverkartrend, dock ännu inte lika explosionartat poppis som "chan luu style".

Dessa armband är kanske på sätt och vis mer relaterade till vänskapsarmband: små, enkla armband som alla kan göra själva -- men som vissa vill köpa för att de inte har tid eller intresse att göra det själv. De bärs dessutom med fördel "lager på lager" med andra smala armband.

Bilden ovan kommer från Honestly WTF:s tutorial, som du hittar här. Ett liknande armband, men med mässingsmuttrar istället för pärlor har de instruktioner till här. Ytterligare en variant hittar du hos Cousin och Stephanie and such som flätar med mockaband och motringar/kedjelänkar.

Instruktioner till pärlade tre- och fyrflätor hittar du även i Suzen Millodots bok Celtic Knots for Beaded Jewellery. Hon använder grövre tråd som bomullssnöre och rattail, vilket ger en annorlunda look jämfört med Honestly WTF:s tunna lintrådsarmband.


Istället för att fläta fast små pärlor längs ytterkanterna kan du fläta fast lite större pärlor i mitten, som Henry Happened visar. Creativ Company har också en variant på detta.



Foto: Honestly WTF, här använt i enlighet med CC BY-SA 3.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails