onsdag 15 juni 2011

Projekt och mönster: Mer avancerade "pärlvävda" armband

För ett par år sedan var wraps populära och jag skrev då En annan typ av wraps -- pärlvävda armband om en typ av armband inspirerade av Chan Luus designersmycken, som började bli populära i USA. I år är enkla armband så väl som wraps i denna teknik heta i staterna och det finns betydligt fler tutorials på nätet nu än då. På grund av detta har jag uppdaterat den ursprungliga texten, men jag tyckte det passade med en ny text för de mer avancerade versionerna av dessa armband.

I sin enklaste form sys pärlor en och en mellan två läder- eller bomullssnören. Armbanden kan också breddas med ytterligare snören mellan rader av pärlor. Detta finns bl a beskrivet i projekten Triple Row Leather Bracelet och Five and Seven Row Leather Bracelet.

En annan variant där de vävda armbanden blandas med pärlsömnadsklassikern "hugs and kisses" finner du i Dressy Leather Bracelet. En annan variant -- av samma kvinna, Denise Galloway, som skrivit instruktionerna till de breda armbanden ovan -- är Homage to Eni Leather Bracelet. Här blandas stora och små pärlor där läderbanden följer formen på fokalpärlor, vilket gör att armbandet känns annorlunda jämfört med standardvarianten.


Tips: för dig som gör breda armband och tycker det är svårt att göra avslut med många trådar kan Old Navys armband, som visas här, inspirera. Hur du gör reglerbara knutna "lås" som i det armbandet kan du läsa mer om under Reglerbara halsband och armband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails