Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 9 december 2009

Mönstertips: Kedjelänkar som motringar

Shiny little things kan du hitta tipset att använda enstaka länkar från en dekorativ olödad kedja som motringar. På bloggen ser du tre exempel med örhängen där länkar från olika typer av kedjor använts. Det kanske inte verkar göra stor skillnad på bild, men i verkligheten kan det ge smyckena det där lilla extra. Det är inte bara ett alternativ till färdigköpta "fancy jump rings", utan även ett sätt att utnyttja korta kedjestumpar, som annars riskerar att bara bli liggande.


Fler tips
Småbitar av olödade kedjor kan även länkas samman till längre bitar genom att fästa samman de yttersta länkarna. Länka samman likadana kedjebitar eller blanda olika stilar.

Genom att öppna och stänga en länk istället för att klippa av kedjan kan du dessutom utnyttja dess fulla längd. Det verkar kanske inte mycket att klippa sönder en enda länk, men gör du många smycken i samma (dyra) kedja kan det vara värt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails