Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 11 september 2009

Mönstertips: Gör egna tofsar med kedjor


Det finns flera varianter av tofsar att köpa, men det är heller inte särskilt svårt att göra själv. Allt du behöver är en inte allt för grov kedja, en pärlhatt eller avslutningshylsa samt en öglepinne eller metalltråd.

Hur du gör kan du läsa på The Ongoing Project, Artbeads, M&J Blog och Beads, Baubles and Jewels. Notera hur Artbeads och M&J använder blandade kedjestumpar, som exempelvis blivit över från andra projekt. I sistnämnda länk diskuterar Katie Hacker vilken typ av kedja du ska välja till ditt projekt för att få en enhetlig look. Förutom val av kedja kan det också vara på sin plats att fundera över vilken typ av pärlhatt eller avslutningshylsa/kon/kåpa du ska använda för att passa din design och stil: en slät och liten sak eller en stor och mönstad -- eller något helt annat.

Du kan variera en tofs på många vis: gör en utan kåpa (se även här och här), fäst pärlor på kedjorna, knyt ihop kedjorna istället osv. Det finns även tofsar med miniberlocker fastsatta i ändarna. En annorlunda variant i lyxigt guld och svart hittar du hos love Maegan, som täcker en textil tofs -- finns i vissa pärl- och sybehörsbutiker mm -- med kedjor runtom. Du kan också kombinera kedjetofsar med pärlsömnad som i  Fandango Chain Tassel.


PS! Du kan även använda textila tofsar som de är i smycken, se t ex detta lariathalsband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails