Mellanpärlor är små enkla pärlor, oftast av metall, som används för att framhäva övriga pärlor genom att skapa små mellanrum. De hjälper till att ta upp färgen i metalldelarna och kan ha samma effekt på pärlor som en pärlhatt. Stängda motringar kan användas på samma vis om de träs upp mellan pärlor. Bara enkla, släta motringar kan bli fina, men du kan också använda t ex tvinnade eller räfflade ringar. Du kan även testa att använda split ringar ("nyckelringar", dubbla motringar).
Antingen kan du använda dem en och en, som i exempelvis Doodle Daisy Dangle Bracelet, Maid of Honor, Dandelion Fields eller Leftover Chain Maille Rings. Eller så kan du trä upp dem parvis eller ännu fler åt gången, som i t ex Tree of Knowledge Necklace, Makes Me Happy Lentil Necklace och Hammered Ring Bead Strung Necklace. De senare visar dessutom att motringarna inte behöver vara så små att de sitter fast mellan två pärlor: trä dem över några mindre pärlor och låt dem röra sig fritt längs en kortare sektion av smycket, avgränsat av några lite större pärlor.
Jämför även med Sicksack med pärlor och motringar där de träs på två trådar på ett vis som skapar ett sicksackmönster.
Du kan även använda dubbla motringar som dekorativa mellanpärlor på ett länkat pärlhänge, så som beskrivs i Vintajs Bead Cap Techniques (pdf-fil). Se även bild på halsbandet Buttermilk & Lavender Silk Lentil Necklace.
Vill du inte använda motringarna lösa så kan du först trä samman två eller tre ringar till en blomma. För instruktioner hur du länkar samman två ringar, se Wiggle (Möbius) hos Blue Buddha Boutique. Blommor av tre ringar finner du beskrivna hos Blue Buddha Boutique, Beadsisters, M.A.I.L. m fl. Observera att du alltså enbart gör den första sektionen och sedan använder den som mellanpärla istället för att länka samman dem till kedjor.
Tips: Ett alternativ till att använda flera motringar kan vara att trä upp korta sektioner av smyckeskedja, som i Wild Flowers. Mer om den tekniken kan du läsa i Stretcharmband av smyckeskedja.
Viktig information om bloggen
Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.
onsdag 30 juni 2010
måndag 28 juni 2010
Noterat: Fler somriga smyckesdelar -- färgad memory wire
Förra veckan nämnde jag några av de somrigt färgglada nyheter, som går att finna i pärlbutikerna. Idag tänkte jag bara lite snabbt nämna att bl a franska Perles & Co säljer memory wire i flera olika färger. Wiren, som enbart säljs i armbandsstorlek, finns i färgerna fuchsia, turkos och grå kanel förutom de mer traditionella stålgrå, bronsfärgade och guldfärgade. Klicka på respektive bild ovan för att gå direkt till produkten.
PS! Söker du kopparfärgad memory wire? Grossisten BeadSmith har nyligen presenterat detta som en nyhet i sitt sortiment. Många svenska pärlbutiker är återförsäljare av deras produkter så chansen finns att vi snart får se den här. En bild finner du här.
Verktyg: Verktygsguider för pärlare och smyckesmakare
Att tillverka smycken kräver sina verktyg och ju mer vi intresserar oss för ämnet desto fler verktyg känner vi att vi behöver eller bara vill ha. Vare sig du är ny eller har hållt på med smyckestillverkning ett tag kan det finnas verktyg, som du känner att du inte riktigt vet vad de är till för. Är du ny kanske du dessutom inte vet vilka verktyg som är bra att ha från början och vilka som du kan vänta med att införskaffa (eller inte införskaffa alls för de är onödiga för dig).
Verktygstips för smyckestillverkare
Jewelry Making Daily har sammanställt en verktygsguide, som du kan ladda ned gratis från deras sajt om du är registrerad användare. Att registrera sig är gratis -- och användbart då du får intressanta artiklar varje vecka. Guiden, som är i pdf-format, visar i ord och bild en mängd olika verktyg på knappt 30 sidor. Både "basverktyg" och "specialverktyg" fördelade på kapitlen forming tools, cutting tools, soldering tools, finishing tools samt specialty tools. I det sistnämnda ingår bl a verktyg för gjutning, stenfattning och pärlarbete.
Fler tips finner du även på Ganoksin, en sajt dedikerade till smyckestillverkning med fokus på guld- och silversmide.
Verktygstips för pärlare
Jewelry Making Dailys guide riktar sig främst till dig som vill arbeta med metall och andra smyckestekniker utöver pärlning. Även om en del verktyg i guiden -- speciellt tänger och beading tools -- används också av pärlare så kan det för dig som enbart sysslar med pärltekniker -- och speciellt dig som är nybörjare -- var intressant att läsa verktygsguiderna/-tipsen på Pärlplatsen, Bead & Button, Beadwork.about.com, BeadStyle (Beading Tools), Jewelry Supply (video), Nordic Beads (enbart tänger), WigJig (metalltrådsarbete) m fl.
Även Rena Klingenberg har flera artiklar om verktyg på sin sajt Home Jewelry Business Success Tips. Läs gärna How many tools do I need? av Vicki Todd, som en motvikt gentemot alla artiklar om den stora mängd olika verktyg som finns. Börja i liten skala för du kommer att klara dig långt på några få verktyg som enbart pärlare. Känn inte att du måste ha många och dyra verktyg för att kunna skapa! Låt sedan dina intressen och inriktning styra dig mot vilka andra verktyg du behöver. Köp inte ett verktyg bara för att det är häftigt eller för att många andra har det -- köp ett verktyg du känner är användbart för dig och krävs för de tekniker du vill arbeta med. Eller för att du älskar verktyg och har råd att köpa ännu ett -- många pärlare och smyckestillverkare är verktygsgalna och inget fel med det.
torsdag 24 juni 2010
Mönstertips: Industrial chic -- inspirerat av Susan Lenart Kazmer
Tidigare i år lanserade den amerikanska hobbykedjan Michaels en serie med material för smyckestillverkning, som designats exklusivt för dem av Susan Lenart Kazmer. Eftersom produkterna är exklusiva för kedjan så är de svåra att få tag på utanför Nordamerika, men om du gillar Kazmers stil kan det vara värt att kika in på Machaels sida för serien, som heter Industrial chic. Där finner du även instruktioner till åtta olika projekt som använder sig av produkterna i fråga. Även om du inte kan få tag på just de delarna så kan projekten kanske inspirera.
PS! På Object & Elements blogg har nyligen en utmaning avslutats där temat varit just Michaels industrial chic-serie och vad bloggläsarna skapat med dessa ny smyckeskomponenter. Bidragen har börjat läggas upp denna vecka (ca ett bidrag per dag) så passa även på att kika in där för mer inspiration.
PS! På Object & Elements blogg har nyligen en utmaning avslutats där temat varit just Michaels industrial chic-serie och vad bloggläsarna skapat med dessa ny smyckeskomponenter. Bidragen har börjat läggas upp denna vecka (ca ett bidrag per dag) så passa även på att kika in där för mer inspiration.
onsdag 23 juni 2010
Lästips: Vintaj Jewelry Technique Book (recension)
Vintaj (2010): Vintaj Jewelry Technique Book. 33 s.
*
Vintaj Natural Brass Co är ett litet amerikanskt företag, som blivit kända för sina antikbehandlade smyckesdelar i mässing. Både på deras blogg och hemsida ger de instruktioner till olika tekniker och projekt, som deras produkter kan användas till -- och nu har smyckesteknikerna även samlats i ett häfte. På drygt 30 sidor kan du inspireras av en mängd tekniker från det som var något av deras signum i företagets begynnelse, filigree wrapping, till deras intresse för mixed media idag.
Boken/häftet är uppdelad efter produktslag på kapitlen Filigree, Focals, Altered blanks, Bezels och Findings. Totalt finns här ca 24 olika tekniker/projekt. Det första kapitlet fokuserar främst på hängen i filigree wrapping, men visar även hur du t ex böjer till fingerringar och upphängningsöglor (bails) av filigrandelar. Det avslutande, korta, kapitlet visar hur du gör öglor och pärlhängen samt skapar togglelås av lösa delar respektive dekorerar kroklås med pärlor.
I mittenkapitlen hittar du de tekniker, som varit främst förekommande på Vintajs blogg och hemsida den senaste tiden: nitning, hamrade mönster, stansade ord, skapa kupade hängen med puckelanka och reliefmönster med Cuttlebug (ett scrapbookverktyg), använda rub-ons, öljetter, brads, embossingpulver, alkoholbaserade bläck, epoxiharts (uv-harts), polymerlera, akrylfärg och krackleringsfärg. Är du sugen på att få lite idéer för mixed media/altered art finns här alltså en hel del för dig.
De flesta teknikerna beskrivs i ord och bild på en sida medan några av de mer avancerade projekt med flera steg får två sidor. För en absolut nybörjare finns där nog några steg som hade kunnat beskrivas lite mer ingående i text och bild, men de flesta tekniker är lagom rättframma för att så lite som tre steg ska räcka för att förstå hur något gjorts. De relativt enkla beskrivningarna lämnar dessutom mycket plats för eget skapande: de ger ett exempel på hur ett smycke kan se ut med vald teknik, men sen är det upp till läsaren att spinna vidare på egna tillämpningar.
Det mesta som tas upp i häftet finns beskrivet i bloggen och på hemsidan (se Idea Gallery) så varför köpa dem i ett tryckt häfte? Häftet kan vara ett alternativ för dig som hellre bläddrar i papper än slår på datorn när du ska skapa smycken. Och dig som föredrar en fint designad trycksak framför egna datorutskrifter. Jag kallar det ett häfte, Vintaj kallar det en bok. Omslaget är av styv papp och sidorna av glansigt tjockt papper av god kvalitet så den ska inte förväxlas med något billigt häfte av typen informationsfoldrar. Nej, detta är snarare en tunn bok med fin layout, som inte skäms för sig i bokhyllan. Gillar du Vintajs grafiska stil från hemsidan/bloggen -- tänk skir naturromantik, jordnära färger, "stämplade" motiv och lager-på-lager -- så lär du gilla och inspireras av bokens layout.
Boken är precis i min smak så personligen känner jag att den var väl värd priset, som ligger på från ca 50-65 kr (inkl. moms) och upp, beroende på var du köper den. Här finns så många av de tekniker jag tyckt om från Vintaj på nätet samlade på ett och samma ställe i ett snyggt utformat häfte. Det är speciellt kul att se att filigree wrapping fått relativt stort utrymme (7 projekt/tekniker) eftersom det var vad jag först upptäckte med Vintaj samtidigt som jag delar deras senare intresse för mixed media -- något som blivit trendigt bland amerikanska smyckesmakare de senaste åren. Så häftet träffade mitt i prick hos mig -- och tycker du om samma tekniker så lär det gör så även hos dig.
Vintaj Jewelry Technique Book finner du hos återförsäljare av företagets produkter. Observera att alla dock ej har den i lager.
Nyhet: Blommor av kapsyler
Glass Garden Beads, vars bottle cap beads tidigare nämnts här i bloggen, har lanserat en ny produkt: Bottle cap flower charms. Dessa mittborrade platta blommor skapas av kapsyler, som plattats ut och klippt till en klassisk fembladig blomform. De finns i två storlekar: 22 respektive 33 mm i diamter samt flera olika färger/motiv. Inte minst passar de bra att stapla lager-på-lager -- med flera olika bottle cap flowers eller andra smyckesdelar -- för fylligare blommor.
tisdag 15 juni 2010
Mönstertips: Imitera emaljerade blommor med -- tallkottar
De flesta av oss har väl åtminstone någon gång som barn pysslat med de material naturen ger: bokollonhöljen, hasselnötter, ekollonhattar, löv, pinnar, kottar osv. För vissa är kanske därför också just sådana material något som mer eller mindre endast kan användas till barnsliga kreationer eller budgetpyssel. Men det går även att göra något som ser lite intressantare ut än så.
På bloggen Jane avion finner du instruktioner till blombroscher som skapas med just bitar av tallkottar. Hon målar dem med nagellack för att skapa en känsla, som påminner om emaljerad metall. Testa själv med olika färger för att finna en finish du gillar.
Fördelen med att arbeta med naturmaterial -- från kottar till sötvattenspärlor -- så som görs här är att den naturliga variationen i materialet skapar en realistisk form på blombladen. Kottarna är också lätt kupade, vilket förstärker känslan.
Fotot ovan är © Jane avion.
måndag 14 juni 2010
Shoppingtips: Nya pärlbutikskartan -- pärlarens guide till fysiska butiker i Sverige
OBS! Kartan håller på att uppdateras och har samtidigt, som du kan se ovan, fått ett nytt hem på Pärlbutiker i Sverige.
I november förra året presenterade jag och Pugglis, en annan pärlare på Smyckestillverkning iFokus, Pärlbutikskartan. Kartan låg på en sajt, som numera är nedlagd. Men till all lycka var de goda nog att spara alla info så länge att kartskaparna kunde ladda ned all geodata först. Så kartan var försvunnen från nätet, men inte helt bort. Och igår natt återuppstod den. Lagom till semestertiderna hoppas jag att vårt arbete kommer att kunna vara till hjälp och glädje för alla pärlintresserade runt om i landet.
*
Det finns många fysiska butiker och andra butiker, som säljer pärlor och smyckestillbehör i hela vårt avlånga land. Och det finns många listor över pärlbutiker, som nämner att butiker har så väl en fysisk lokal som på vilket ort denna ligger. Men om du inte vet om by A ligger i närheten av där du bor eller längs den väg ni tänkte resa på bilsemestern? Då kan en karta vara intressant, där man lätt kan se var någonstans en pärlbutik ligger direkt. Det var filosofin bakom vår -- Pugglis och min -- karta Fysiska pärlbutiker i Sverige.
Teckenförklaring
På denna karta finner du tre typer av butiker:
- Fysiska pärlbutiker eller webbutiker som välkomnar kunder till lagret/studion efter överenskommelse.
- Annan butik med pärlor i sortimentet, t ex hobbybutiker, sybehörsaffärer etc.
- Övriga butiker med intresse för pärlare.
Notera att vissa av butikerna är webbutiker, som enbart öppnar sina lager för kunder efter överenskommelse. Dessa butiker är markerade med (bokn.).
Att tänka på innan du reser
Oavsett om butiken har förbokning eller ej, kontrollera alltid med butikens hemsida eller via telefon/mail för att se om butiken är öppen innan du reser. Det är alltid lika tråkigt att planera en resa för att sedan mötas av en stängt-skylt eller en tom lokal. Öppettider ändras, butiker öppnar och slår igen och affärer flyttas fortare än denna karta kan uppdateras. Upptäcker du något fel, kontakta gärna oss så vi kan korrigera detta.
Dubbelkolla även adressen då kartor ibland kan spela en spratt och placera en markör på fel tomt - ibland även på fel ort eller fel landskap(!) Vi har försökt vara så noggranna som möjligt, men utan att ha besökt alla butiker är det svårt för oss att veta om en markör står fel.
Hjälp oss med tips och korrigeringar
Nu har vi prickat in närmare hundra butiker, men vi vill ha ännu fler tips på butiker som är värda att lägga till samt korrigeringar, uppdateringar eller tillägg till det vi redan skrivit. Detta kan du skicka via kontaktsidan här på bloggen (välj Pärlkartan i rullisten). Skulle du av någon anledning inte kunna använda formuläret så går det i andra hand att maila informationen direkt till manekinekogirl [at] gmail [punkt] com -- ange pärlkarta i ämnesraden så blir mailen lättare att hitta i inkorgen.
Det vi vill veta om butikerna är:
- Dess namn
- Gatunamn och nummer samt ort
- Vilken typ av butik (pärlbutik, hobbybutik, sybehör osv)
- Kort översiktlig beskrivning av pärlutbudet
- Öppettider
- Hemsideadress om tillämpligt
- Telefonnummer
Ta med de detaljer av dessa, som du känner till. Det behöver inte vara alla. Det inte en vet, vet säkerligen någon annan.
Kriteriet för om en butik får vara med är inte hugget i sten, men pärlor måste vara en del av "standardutbudet", inte exempelvis lågprisbutiker som tar in ett parti en månad och sen inte har några pärlor resten av året. Det ska även vara pärlor, som kan användas i "vuxensmycken". Det vill säga inte leksaksaffärer och likande som bara säljer billiga barnpärlor då dessa inte intresserar den genomsnittliga pärlaren. Notera att det alltså bara är fysiska butiker som listas, dvs "vanliga" butiker, webshoppar som håller öppet sitt lager/studio/källare efter överenskommelse eller liknande. Inte butiker som enbart är webbaserade.
Vilka butiker som ska klassas som "övriga butiker av intresse för pärlare" får ni gärna ha synpunkter på.
*
Till sist hoppas jag att vår karta kan vara till nytta och nöje för dig som söker efter pärlor i vårt avlånga land. Den nya kartan har en möjlighet att både betygsätta och ge kommentarer så skriv gärna en rad eller ge några stjärnor om du uppskattar vårt arbete. För korrigeringar och butikstips hänvisas dock till mailkontakt.
söndag 13 juni 2010
Noterat: Färggranna nyheter -- från änglavingar i akryl till färgade kulkedjor
Vilket bättre sätt att fira sommarens ankomst än att gotta sig i starka och soliga färger? Glöm blåsten och regnet utanför dörren och sola dig istället i energigivande och humörhöjande pärlor -- de kan vara riktiga vitamininjektioner.
Här kommer några exempel på nya färggranna produkter från några svenska pärlbutiker. Missa inte heller de tidigare omnämnda randiga magnesitpärlorna.
PS-design
Kulkedjan är en enkel och informell kedja, som oftast är silverfärgad, men PS-design visar att kedjan kan vara betydligt färggladare än så. Här finns nu kedjor i lila, limegrön, ljusrosa, mörkrosa, röd och turkos. Alla kedjor, som är 70 cm långa, kommer med ett kulkedjelås i samma färg.
Fru Pärla
Bland Fru Pärlas nyheter finner du just nu många nya akrylblommor (luciteblommor) samt -- lite mer ovanligt -- färgglada änglavingar i cerise, gul, lime, orange, ljuslila, ljusrosa respektive vit. Vingarna passar inte minst tillsammans med akrylblommor, som används till änglakjolar, till dig som tycker om mycket färg eller för dig som vill tillverka metallfria smycken. Du finner dem alla här (matchande änglakjolar/blommar finns här).
Ännu mer glada "plastic fantastic"-färger finner du i hennes nya ihåliga gummislangar, som säljs i såväl neonstarkt rosa och grön som somrigt turkos och blåklintsblå.
Smyckestillbehör.se
Eftersom jag personligen gillar att använda bladmetall var det också en kul överraskning att se Smyckestillbehör.se:s nyheter, som bl a inkluderade ultratunn folie i färgerna guld, guld/röd och guld/blå. Passar till lertekniken mokume gane likväl som till "förgyllning" och accenter i mixed media-hängen (inneslutna i t ex epoxiharts). För mer skimrande färger erbjuder de ett etiskt alternativ till infärgade paua-/abaloneskal: självhäftande pärlemorremsor i brun, fuchsia, mörklila, röd eller grön. Färgglada är också deras nya blomformade pärlhattar.
För dig som arbetar med polymerlera kan även nämnas att de även utökat sitt sortiment med tillbehör och verktyg för arbete med lera. Här finns även fimostavar med motiv av citron, apelsin respektive lime. Stavarna är 5 cm långa och 5 mm i diameter. Kan även köpas i form av färdiga berlocker.
Fotot är © Smyckestillbehor.se, här använt med vänligt tillstånd.
Mönstertips: Projekt med Miyukis long magatamas
På min personliga blogg har jag sett att många har hittat dit i jakt på projekt eller inspiration för sina long magatama beads, Miyukis avlånga snedskurna droppärlor. Det är inte helt lätt att finna projekt med instruktioner för dessa vid en googling, men några mönster finns där ute.
Caravan Beads har publicerat ett par projekt på sin blogg: Long Magatama Branch Necklace samt Long Magatama Spiral Stitch Bracelet (se även Long Magatama Necklace). Se även tyska Magatama-Armband samt Rayher Hobbys spiral rope-halsband Karibik (pdf-fil). Long magatamas kan ge en fin effekt bara genom att träs, något som syns i t ex FusionBeads örhängen Birds of a Feather. En liknande effekt som den med spiral rope kan man få genom att använda sig av kumihimo, en sorts rundfläta, enligt instruktionerna på Beadaholique.
Låt dig även inspireras av andra pärlprojekt, som inkluderar droppar, daggers, lövpärlor, linser eller andra liknande toppborrade pärlor. Byter du ut dem mot long magatamas kommer resultatet inte att bli likadant pga av deras spetsiga och snedskurna form, men oftast fungerar det att byta pärlform. Se t ex detta armband -- visst skulle det passa att blanda in long magatamas i ett sådant?
Miyuki själva tipsar om att pärlan passar bra i fransar (fringes) och pärlade pärlor/beaded beads. Det senare visar exempelvis Perle4U med sina mönster Pipsy och Donut madness (sök på long magatamas i hennes blogg för mer inspiration).
På fotot ovan syns ett par örhängen, som jag gjort i en pärlad variant på shaggy loops samt ett armband i luftmaskepärlvirkning. Mellan magatamapärlorna har triangles respektive picoter av 15/0 seed beads använts. Observera att i örhängena gör det stor skillnad åt vilket håll du vänder pärlorna (jämför bilderna här). I spiral ropes och pärlvirkning kan pärlorna vändas åt samma håll för ett "slätare" utseende eller vändas åt olika håll för ett "spretigare" uttryck.
onsdag 9 juni 2010
Noterat: Somriga randiga stenpärlor
Söker du efter några kul pärlor i somriga färger, men tycker de där randiga plastpärlorna känns för barnsliga så kanske Suzahlsa designs randiga magnesitpärlor är något för dig. Precis som howlit (främst känd som turkosimitation), kvarts och serpentin ("new jade") kan magnesit färgas i starka färger. Det som gör just dessa runda 10 mm pärlor speciella är att de inte är jämnt infärgade eller mjukt fläckade som candy jade -- de är randiga. Denna effekt har skapats genom att stenen först pulveriserats och färgats för att sedan pressas samman igen, en inte ovanlig teknik som här tagit en annorlunda vändning genom mixen av olika färger.
Suzahlsa säljer pärlorna i tre varianter: turkos/rost/svart, lila/rosa/röd/turkos samt röd/gul/blå. Inte minst den sistnämnda är en riktigt somrigt färgstark pärla.
Suzahlsa säljer pärlorna i tre varianter: turkos/rost/svart, lila/rosa/röd/turkos samt röd/gul/blå. Inte minst den sistnämnda är en riktigt somrigt färgstark pärla.
Tävlingstips: Änglatävling och fotlänksutmaning
Två nya somriga tävlings-/utmaningstips idag. Denna gång från ett par svenska pärlbutiker. Föredrar du giveaways och enklare frågetävlingar, se även tipsen längst ned i inlägget.
ÄnglaDesigns sommartävling
ÄnglaDesign har presenterat sin nya tävling, som går ut på att göra ett smycke på temat änglar. Du får delta med max 1 bidrag, som inte förut har varit med i en tävling. Minst en del i smycket ska vara köpt i butiken. Senaste dag att skicka in sitt alster är 30 juni. Därefter ska alla deltagare rösta fram tre vinnare av presentkort. Alla deltagare får dessutom en liten överraskning vid tävlingens slut. Läs mer om tävlingen på butikens hemsida (klicka på Tävling! i övre menyn).
FROSTnollåttas fotlänksutmaning
FROSTnollåtta presenterade för ett tag sedan en ny utmaning: skapa en fotlänk. Skicka in en bild på en eller flera fotlänkar: den som lyckas bäst vinner en hemlig present och ytterligare fem deltagare får också ett litet pris. Utmaningen beskrivs på hemsidan med orden: "Inga regler, gör precis som du vill och framför allt HA KUL!" Det finns ingen fast deadline för dessa utmaningar så håll utkik för att se när de närmar sig sitt slut. För mer information, se butikens hemsida.
Giveaways och utlottningar
Under etiketten Tävlingstips finner du mer eller mindre bara "skapande" tävlingar för pärlare och smyckestillverkare. Vill du vinna pärlor och smyckesdelar i rena giveaways/utlottningar eller "frågetävlingar" så kan du däremot finna mina och andras tips i en ny tråd på forumet Smyckestillverkning iFokus -- fyll gärna på listan -- och i några fall även på min blogg Wild roses and blackberries.
ÄnglaDesigns sommartävling
ÄnglaDesign har presenterat sin nya tävling, som går ut på att göra ett smycke på temat änglar. Du får delta med max 1 bidrag, som inte förut har varit med i en tävling. Minst en del i smycket ska vara köpt i butiken. Senaste dag att skicka in sitt alster är 30 juni. Därefter ska alla deltagare rösta fram tre vinnare av presentkort. Alla deltagare får dessutom en liten överraskning vid tävlingens slut. Läs mer om tävlingen på butikens hemsida (klicka på Tävling! i övre menyn).
FROSTnollåttas fotlänksutmaning
FROSTnollåtta presenterade för ett tag sedan en ny utmaning: skapa en fotlänk. Skicka in en bild på en eller flera fotlänkar: den som lyckas bäst vinner en hemlig present och ytterligare fem deltagare får också ett litet pris. Utmaningen beskrivs på hemsidan med orden: "Inga regler, gör precis som du vill och framför allt HA KUL!" Det finns ingen fast deadline för dessa utmaningar så håll utkik för att se när de närmar sig sitt slut. För mer information, se butikens hemsida.
Giveaways och utlottningar
Under etiketten Tävlingstips finner du mer eller mindre bara "skapande" tävlingar för pärlare och smyckestillverkare. Vill du vinna pärlor och smyckesdelar i rena giveaways/utlottningar eller "frågetävlingar" så kan du däremot finna mina och andras tips i en ny tråd på forumet Smyckestillverkning iFokus -- fyll gärna på listan -- och i några fall även på min blogg Wild roses and blackberries.
torsdag 3 juni 2010
Tävlingstips: Juniutmaningar
Som varje månad har både Vintaj blog och Art Bead Scene Blog en utmaning för juni. Vintaj, som vill ha ditt bidrag inne senast 11 juni (sista minuten-tips är jag rädd), har denna månad temat Vintage Wedding. För att delta i tävlingen ska du skapa ett alster -- smycke, scrapbookprojekt, altered art eller journal -- som innehåller någon vintajprodukt.
Vinnaren röstas fram av besökare på bloggen. Vinsten består av två valfria sampler packs samt en chans att vinna den stora tävlingen mellan alla månadsvinnare, som hålls vid årsslutet. Nytt är även att en person utses till Editor's pick, vilket innebär ett lite mindre hemligt pris. Läs mer om regler etc för utmaningarna här.
Är det för snävt att hinna med inlämningen denna månad så finns redan teman för kommade månader publicerade (kika här). Nästa månads tema är Secret Garden, men sista tävlingsdag 9 juli.
Art Bead Scene å sin sida fortsätter att presentera teman baserade på olika konstnärers tavlor. Denna gång har turen kommit till franske Henri de Toulouse-Lautrec och hans Marcelle Lender dansar bolero i "Chilpéric". En av de tavlor där han fångade atmosfären i Paris om Montmartes nöjesliv under 1890-talet.
För att delta ska du skapa ett alster med minst en art bead -- definieras på bloggen -- som tillverkats av dig själv eller någon annan. Senast 30 juni måste du ladda upp en bild på ditt bidrag för att få chansen att vinna priser från månadens sponsorer Humblebeads, Gaea och Natural Touch Resin Beads. Bland de som skickar in bidrag plockas även de intressanste ut för blogginlägg om Artist of the Week så skicka gärna in ditt bidrag tidigt för en chans att synas på den populära bloggen. Mer om månaden utmaning kan du läsa här.
Tävlingstips: Färgen av min sommar
Smyckestillbehör.se har presenterat sin nya tävling för smyckestillverkare, kallad Färgen av min sommar. Tävlingen går ut på att du ska fokusera på en färg, som du tycker passar temat:
Oavsett vilken historia ditt smycke berättar, bör en speciell färg och dess nyanser vara stjärnan i det. Du är självklart inte begränsad till en enstaka färg, men det är viktigt att smycket skapas kring en dominerande färg och dess nyanser vilket ska tydligt synas i smycket.Vinsten består av vinnarens val av presentkort i butiken på 1 000 kr eller 50 % rabatt på egendesignade smyckestags. För att få delta måste du handla från butiken minst en gång under tävlingstiden, dvs senast 27 augusti. Cirka hälften av materialet du använder måste också komma från dem. Fler detaljer och övrig information finner du på Smyckestillbehörs hemsida.
Fotot är © Smyckestillbehor.se.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)