Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 30 juni 2009

Teknik: Shaggy loops



Shaggy Loop Chainmaille Earrings in Pink


Shaggy Loops är en enkel "weave" i chain maille, som kan varieras på många vis och är lika fin med pärlor som utan. Det krävs inga speciella storlekar på motringar så du kan ta vad som finns till hands: stora eller små, tjocka eller tunna. Vad du väljer för ringar kommer också att påverka utseendet. Eftersom ringarna hänger lösa på sidorna så kommer smyckena dessutom att se olika ut beroende på om kedjan hänger fritt, som i örhängen, eller ligger på till exempel ett bord. Teknik ger fina och busiga hals- och armband.

Instruktioner till shaggy loops hittar du bland annat hos M.A.I.L, Blue Buddha Boutique, Jewelrylessons.com, Maille Queen (pdf), Beadsisters samt FusionBeads. Hos sistnämda sajt används glasringar istället för motringar på sidorna. Varianter finner du på BeadFX (endast en lös motring i varje kedjelänk, se även här) samt Bead & Button (multipla ringar i olika storlekar).

Pärlor som används på ringarna är ofta seeds/rocaillepärlor, triangles, drops med mera, men du kan även använda många andra typer som lentils, droppar osv så länge de har hål stora nog att träs på en motring. Det går också att fästa pärlor på hattpinnar -- dessa kan även fästas direkt i kedjan, med eller utan hängande motringar, se t ex Shaggy Chain Ocean Pendant. Hos Metal Designz säljs shaggy loopskit med bjällror för julsmycken.

Denna enkla kedja kan varieras i det oändliga med olika ringar, färger, pärlor, berlocker etc. Förutom att göra smycken med enbart shaggy loops så kan du även exempelvis länka fast en fokalpärla mellan kedjedelar eller på annat vis kombinera den. Att använda olika färger på ringarna som hänger lösa och på de som utgör själva kedjan är också fint. Liksom att göra graderade örhängen där ringstorleken går från stor till liten (eller tvärtom). För mer inspiration är det bara att bildgoogla på shaggy loops.


Foto: The Chainmaille Lady, cc by 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails