Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 15 januari 2010

Noterat: Mässingsbiten?


Mässing är ett material, som bara blir populärare med ett ökat intresse för att göra vintageinspirerade och "shabby chic" smycken, inte minst när den antikbehandlats för den där rätta patinan som ger sken av av gamla tider och gammeldags romantisk dekadens.

Det finns en mängd säljare, som kan förse dig med så väl patinerad som rå mässing -- smyckesdelar, filigran, stampings, pärlor med mera. På ställen som Etsy finns en uppsjö små säljare, men det finns även flera andra butiker värda att kika in hos, framför allt i USA.

Två större namn, som ofta återkommer är Vintaj och Trinity Brass Co. De senare har produkter i flera olika pläteringar, men också i en egen brun patina: Trinity Vintage Patina. Båda har återförsäljare både i Nordamerika och Europa. Även Kabela Design har antikbehandlad mässing med ett delvis annorlunda utbud. De har även andra pläteringar som vifrostad guldpläteringen Stardust.

Några andra butiker bland de som specialiserat sig på mässing är t ex Brass Bouquet och B'Sue Boutiques. Mässing är även en "stapelvara" bland butiker som fokuserar på vintageprodukter och vintage-style, så som exempelvis Jan's Jewels. Flera av dessa har infattningar, men om du söker några liknande de på fotot ovan så kommer de från Jewelry findings online.

Är inte patina din stil? Du kan ändå låta dig svepas med i intresset för mässing. Det finns idag en kollektion med nontarnish-behandlade och högglanspolerade smyckesdelar. De distribueras av grossisten BeadSmith och finns bl a hos FusionBeads. Passar inte minst dig som vill ha en gyllene nyans, men tycker guldpläterat är för varmt eller starkt.

För ett alternativ inom rättvis handel, se även Rish Ashay, som säljer smyckesdelar i mässing likväl som i sterling silver.


Vill du veta mer om mässing? Missa inte detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails