tisdag 19 januari 2010

Teknik: Albion stitch

Albion stitch är ytterligare en av dessa mindre kända och mindre använda tekniker, som ofta experimenterats fram av enstaka pärlare med utgångspunkt från klassiska pärltekniker.

Tekniken är framtagen av brittiska pärlaren Heather Kingsley-Heath, som fann Albion stitch efter mycket experimenterande med sydda tekniker. Hon har tidigare utgivit en bok om tekniken med tjugo projekt, Albion Stitch Book One och i slutet av januari i år släpps uppföljaren Albion Stitch Book Two. På hennes hemsida kan du även köpa ett par enskilda mönster i tekniken eller bara kika runt på exempel på pärlarbeten gjorda i den.

Själv beskriver hon Albion stitch som en enkel teknik att lära -- även nybörjare kan snabbt skapa vackra pärlarbeten -- men samtidigt så spännande och komplex att den är idealisk för mer erfarna pärlare, som letar efter något nytt.


Fotnot: Albion är det äldsta kända namnet för Storbritannien, själva den stora ön, eventuellt inspirerat av de vita klipporna vid Dover (Alba = vit).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails