torsdag 13 juni 2013

Projekt: Knappnålsblommor med pärlor


Boutonniere's
Foto: Angi Krueger [via Flickr.com], cc by-nc-nd 2.0


Knapphålsblommor eller boutonnieres är främst tänkta att användas på kavajslag och liknande t ex vid bröllop, men är du inte en blivande brudgum så fungerar många modeller även bra t ex som broscher. För den som inte vill använda äkta blommor så är pärlor ett perfekt alternativ, från minimalistiska enstaka kristaller på tvinnad metalltråd till stora pärlade blommor eller tygblommor med pärlaccenter.

Det är inte svårt att finna inspirationsbilder på nätet, men projekten är desto färre. Några har jag dock lyckats skrapa ihop. För ren inspiration, googla bead boutonniere eller kika på Pinterest. Butiken Love Bouquets har också många olika varianter att inspireras av.

Martha Stewart har tips på flera olika pärlade knapphålsblommor så som Keepsake Boutonnieres och Beaded Boutonnieres (med färdiga pärlade löv -- hur du gör dina egna kan du läsa här). Se även denna knapphålsblomma utan instruktioner -- hur du tvinnar pärlor på tråd kan du dock läsa här.

Remarkably Domestic har dokumenterat sin process med kommentarer till hur du gör hennes pärlade knapphålsblomma.

En enkel blomma med kristallpärlor finner du hos Project Wedding. För en pärlad boutonniere av metalltråd, se Cynthia Shaffer (efter handledsblomman). Hon har även instruktioner till en blomma av papper, tyg och pärlor här.

Om du inte är rädd för lim har Offbeat Bride instruktioner till hur du piffar till en köpt tygblomma med pärlor.

Om du vill skapa din egen design med pärlblommor (s k french beaded flowers) så finns det länkar till många grundtekniker och projekt i tidigare blogginlägget Pärlblommor. Se även Vårblomning för fler blomprojekt.

Många små knapphålsblommor påminner om hängena i En blombukett och en ändkon -- varför inte konvertera ett sådant hänge till boutonniere? Se även denna brosch i samma stil, som skulle kunna användas som knapphålsblomma rakt av.

Du kan även fästa pärlor på den knappnål som ofta används för att fästa knapphålsblomman. Instruktioner finns hos I Wonder Woman.

Och med tanke på att knappar och pärlor är besläktade så avslutar vi med tre helt olika knapphålsblommor av knappar hos DSMeeBee, Simply Holly Jo och Savannah Wedding Planner.


Saknar du en (brud)bukett att matcha knapphålsblommorna med? Kika här!

3 kommentarer:

 1. Telepati? Jag tror jag vet vad som kommer imorgon! Tittade på sådana igår och blev förtjust...kanske något att ha hemma som pynt om man inte har fått något frieri. Jag är förtjust i broscher och tycker att en knapphålsblomma kan utvecklas åt det hållet, som du skrev. Milka

  SvaraRadera
 2. Länken till (brud)bukett fungerar inte! Milka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du uppmärksammade det!

   Just i detta fallet finns det dock en anledning till det: Jag lade in en länk till fredagens inlägg, som alltså inte började fungera förrän idag, för att inte glömma att göra det senare (för att underlätta för de som hittat till detta blogginlägg att också hitta till buketterna). Försöker undvika det, men eftersom alla inlägg skrivs ungefär två veckor i förväg så är det lätt att glömma bort att göra det efteråt så ibland kan man hitta lite sådana länkar både i nya och gamla inlägg.

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails