Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 9 maj 2013

Projekt: Enklas smycken med sidenband



Sidenbandsarmband med blomslider (läs mer om det här)


Äkta sidenband är mångsidiga, färgsprakande och vackra smyckeskomponenter. De kan spela huvudrollen lika väl som de kan fungera som accent till andra komponenter. Inte minst passar de perfekt i snabba och enkla smycken: det kan räcka att trä en pärla eller ett hänge på ett fint sidenband för att ha ett färdigt halsband eller wraparmband.

Dagens tips handlar just om enkla smyckesidéer med handfärgade sidenband. Det finns olika typer av sidenband, men här används sidenband med fållade/overlockade kanter (den skirare typen kallas ofta fairy ribbon på engelska).

Ett vanligt användningsområde för sidenbanden är wraparmband av olika slag, vilket du kan se i gratisprojekt som Reflection Ombre Wild Raspberry Wrap Bracelet, Botanical Silk Corsage Bracelet, Momma's Boy Bracelet, Enchanted Lake Bracelet, Bahti Beads Silk Bracelets och Leaf Bracelet. Se även CraftStylish för inspirationsbilder.

Armbanden fungerar många gånger bra som kombinerade halsband/armband -- se Noemi Baenas tutorial och betalprojektet Twice as nice för ett par exempel.

Det går förstås även att göra enkla armband, som avslutas med en rosett, som i Reminder Bracelet.

Enkla halsband hittar du hos Jem Cameron, Tammy Powley och Rings & Things. Lite mer avancerat är att använda sidenbanden som avslut på ett trätt, länkat eller sytt armband så som görs i bl a Tassel Rose Necklace och Twist and Sprout Necklace.

Sist men definitivt inte minst har Bead Balance många olika smyckesprojekt med sidenband, vilka omfattar armband, örhängen och broscher.


Enkelt katthalsband: fokalpärla på hattpinne trätt på sidenband.


Mer idéer och tips kring siden som smyckesmaterial hittar du i inläggen Kiwas idéer för handfärgade sidenband, Örhängen med äkta sidenband, Smycken med shiborisidenband, Sarisiden, Sidenbandslindade pärlor, Silke, Gör dina egna sidenband samt Silkesrullar och -kokonger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails