måndag 11 mars 2013

Projekt: Kiwas idéer för handfärgade sidenband

Det finns många typer av sidenband. En typ som inte är så vanlig i just smycken är de fina snedskurna, handfärgade sidenband som används i broderi och ribbon flowers. Men det är just den typen av sidenband, som japanska Kiwa vill slå ett slag för. De har skapat ett antal inspirerande gratisprojekt -- hårsmycken, örhängen, armband, halsband -- som du hittar på denna temasida.

Ett annat sätt att använda likadana sidenband finner du hos Ornamentea. Tänk dock på att denna typ av band inte är så hållbart: banden görs av tunt silke och klipps ur tyg, vilket gör att de inte har fasta kanter utan kan fransa sig. Det är med andra ord bäst att noga välja hur och var i ett smycke man ska använda banden.


OBS! Halsbandet på bilden är inte ett av Kiwas projekt, det är mitt, och används här endast som illustration av den typ av sidenband (hanah bias silk ribbon) som texten handlar om. Sidenbanden finner du för övrigt i broderi-/handarbetsbutiker, som har material till bandbroderi. Och i några pärlbutiker, som synes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails