onsdag 13 januari 2010

Pärltillverkning: Lampworkpärlor av återvunnet glas

Lampwork är en populär teknik för att tillverka egna pärlor, hängen, cabochoner med mera. Vanligtvis används glas, som köps in i form av stänger med olika COE. Men det går även att använda andra typer av glas, vilket dock ej brukar rekommenderas till nybörjare. Främst kanske tankarna går till glaskonstnärer, som gör prydnads- och nyttoföremål från exempelvis flaskor, men det går även att göra pärlor.

Ett exempel på detta hittar du i HGTV:s projekt Recycled Nubby Glass Beads, som i korta drag visar hur du kapar en glasflaska och skär ut fyrkantiga stänger, som du sedan använder på samma vis som inköpta glasstänger. Du finner även en tutorial från Stringythings: From Bottle to Bead, vilken bl a inkluderar ett galleri med många exempel på återvunna lampworkpärlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails