Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 13 januari 2010

Färger och finishar: Padparadscha


Padparadscha är Swarovskis egen färg, uppkallad efter en typ av laxrosa safir (korund). Namnet lär betyda lotusblomma på singalesiska. Även om Swarovskis färg är unik för dem så finns det även liknande nyanser i andra pärlor. Swarovskis padparadscha säljs oftast utan yteffekter, men den finns även i AB, 2xAB och satin.

Med sin somriga och fruktiga nyans är det inte konstigt att padparadscha är en omtyckt färg. Nyansen kan närmast beskrivas som rosa utblandad med en nypa papaya eller orange, något påminnande om rosa grapefrukt. En annan positiv sida av den populära färgen är att den går mycket bra till i princip alla de vanliga färgerna på smyckesdelar. Ovan syns en swarovskisten i guldfärgad filigran och nedan syns exempel på hur padparadscha kan se ut i kombination med andra metaller/metallfärger. Lika fint till varma som kalla toner. Exemplet med koppar är inte så tydligt, men polerad ljus koppar harmonierar fint med padparadschans fruktiga ton.



Padparadscha kan också mixas med många färger. Några exempel ger FusionBeads i sina färgidéer Tutti Frutti, A Great Escape (satin), Melonball, Coral Reef, Copacabana, Ume Blossom och Day-Glo. Snygg och något murrigare är även att mixa padparadscha med olivine och/eller light colorado topaz. För den fruktiga färgen gör sig fint till jordigare nyanser likväl som ljusa, rena färger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails