måndag 26 maj 2014

Projekt: Enkla läderarmband med flatbacks
Ett smalt läderband, strass som matchar bredden och ett klämavslut är allt du behöver för att göra dessa enkla armband. Instruktioner hittar du hos Kiwa, men notera att de är på japanska. En variant där vissa av swarovskikristallerna mixats med daisy spacers hittar du här.

Kiwa använder sig av strass som limmas på plats, ofta ett bättre val för tjocka och värmekänsliga material som läder, men som FusionBeads visar i projektet Saddle Up Bracelet kan man även använda hotfix, strasstenar som är förlimmade om som fixeras med ett speciellt verktyg (alternativt ett strykjärn).

Du kan också göra breda armband med crystal mesh, som Perles & Co visar här.
Föredrar du stela metallarmband före läder? Kiwa har tidgare haft ett projekt på det temat, vilken mixat flatbacks och mellanpärlor i något som bäst kanske kallas indisk stil, på sin hemsidan, men när sajten nyligen gjordes om så försvann många projekt. Du kan dock se bilder på armbanden exempelvis här. Följ bara samma arbetsgång som ovan och se till att använda ett lim som fäster bra på metall men ändå är skonsamt mot kristallernas foliering.

PS! Gillar du inte strass kan du istället använda pärlimitationer eller stryknitar av metall på samma vis.


Foton: Kiwa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails