fredag 25 april 2014

Grupprojekt: Bead-It-Forward 2015

Tidigare i vår gick deadlinen för Bead-It-Forward ut och i och med detta förklarade den nuvarande arrangören att de inte längre hade kapacitet att ta hand om det för varje år växande välgörenhetsprojektet, men att en ny arrangör nu tagit över. Projektet började 2005 när Jeanette Shannigan, som förlorat sin mamma i cancer, uppmanade pärlare att skicka in pärlade lapptäcksbitar för ett pärlat lapptäcke som skulle auktioneras ut till förmån för cancerforskningen. För varje år blev projektet större och större -- samt allt mer internationellt -- och 2011 tog Bead & Button magazine över då det blivit för stort för en person. Nu har det blivit ännu större och krävde mer än vad den lilla redaktionen kunde klara, vilket gjort att Amy Severino nu tagit över rodret.

I och med detta har projektet också fått sin egen hemsida: bead-it-forward.com samt en FB-grupp här. Och temat för 2015 är redan bestämt, Animals: Wild about finding a cure.

Precis som tidigare år ska pärlarbetena vara 3,8 x 3,8 cm (1,5 inches) stora -- det är viktigt att storleken och formen hålls eftersom de ska sammanfogas till minilapptäcken och andra mindre arbeten, vilket blir svårt om ett arbete har fel dimensioner eller former. Missa inte heller instruktionerna för hur arbetet ska monteras och märkas eftersom de annars riskerar att refuseras. Som vanligt är teknikvalet helt fritt, pärlor är enda kravet. Även färgvalet är fritt bara motivet håller sig till temat. Tycker du det är svårt att skapa egna mönster så finns det gratismönster du kan använda dig av på hemsidan. Fullständiga riktlinjer finner du här.

Alla lappar måste vara Bead-It-Forward tillhanda senast 6:e mars 2015.


PS! Bead-It-Forward är förstås inte det enda välgörenhetsprojektet i kampen mot cancer där pärlare kan bidra med sina specialkunskaper. Tidigare har bl a Ung Cancers pärldagar och FMG:s Circle of Hope nämts här på bloggen. Missa inte heller Beads of Courage, speciellt om du är lampworker.

1 kommentar:

  1. Thank you for sharing about this noblecause. Next year I will participate.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails