onsdag 2 oktober 2013

Projekt: Påtade gummibandsarmband


Rainbow Loom -- en produkt skapad av en pappa som ville göra gummibandsarmband med sina döttrar -- har gjort påtade gummibandssmycken, så kallade loom bands, populära bland kidsen i USA. Och smyckena, vanligtvis armband, är snyggare än det kanske först låter! Många mönster skulle passa vuxna lika bra som barn.

Mer om Rainbow Loom kan du läsa på produkthemsidan. Verktyget som används är i princip en typ av påtdocka eller quick knit i moduler med piggar som de små färgglada gummibanden vävs runt. Det finns en mängd olika mönster man kan påta med denna rainbow loom, från en enkel foxtailkedja (som inte egentligen kräver en loom om du inte har stora händer som gör det svårt att trä kedjan för hand) till betydligt mer avancerade mönster.

Du finner en mängd instruktioner på YouTube. Ett bra ställe att börja är tillverkarens egen kanal, som du hittar här. Se även Justin's Toys kanal för ännu fler tutorials (se en av dem nedan). Utöver dem finns det även många fler mönster upplagda av enskilda personer.

Som Julia Gerlach skriver på Bead Buzz så kan du göra åtminstone en del av "vävarna" på en vanlig påtdocka. Kika på blogginlägget inte bara för tipset utan också för ett exempel på hur gummibandsarmbanden kan kombineras med en pärlad pärla för en lite mer "vuxen" stil. Tutorial för att använda påtdocka för denna typ av armband hittar du här.


Uppdatering: I princip alla mönster/tekniker här är utan pärlor. För mönster med dem, se Pärlade loom bands-armband.

Uppdatering 2: Verktyget och passande gummiband finns numer också att köpa i Sverige (och vissa europeiska pärlbutiker).


Tips: Om du gillar gummibandssmyckena så kanske du också gillar dessa o-ringssmycken (som görs utan speciella verktyg).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails