torsdag 30 maj 2013

Teknik: MRAW


MRAW är en förkortning av modified right-angle weave och är med andra ord en av många variationer på grundstygnet RAW. Tidigare har du kunnat läsa om RAW-variationer som bl a CRAW (cubic right-angle weave), Super RAW, offset RAW och RAW spirals samt Tips för att kombinera olika grundstygn. Och här är alltså MRAW, en variation/peyotestart som kombinerar RAW och peyote -- något som är praktiskt t ex för den som tycker vanliga peyotestarter är svåra.

Bakgrunden till MRAW kan du läsa hos Kate McKinnon, som tillsammans med ett annat känt namn, Dustin Wedekind, skapade denna RAW-variation. Instruktioner till stygnet hittar du i McKinnons bok Contemporary Geometric Beadwork samt i YT-videon MRAW Bellyband & Tri-Wing Band, som beskriver hur du gör en ring i MRAW och peyote. Hur du syr MRAW i sicksack beskrivs i videon MRAW Zigged Band.

1 kommentar:

  1. Tack! Har blivit riktigt förtjust i RAW, och vill utvidga min repertoar. Det här verkar spännande. Anna

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails