Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 30 oktober 2009

Teknik: Right-angle weave spiral

Sedan årets PUSS så har RAW-spiraler dykt upp lite här och var. För oss som inte var där så kan jag tipsa om att du finner instruktioner till dessa fina och lätta spiraler hos Suzanne Cooper. RAW spiral är en form av embellished RAW, vilket börjar snurra sig då de snedgående raderna av seeds (själva "the embellishment") är kortare än rutornas längd på diagonalen. En RAW spiral dekoreras även på båda sidor, vilket skiljer tekniken lite från många av de vanligare embellished RAW.

En sådan RAW-spiral som ovan kan även göras med lite större pärlor, vilket du får instruktioner till i Chris Franchetti Michaels halsbandsprojekt.


Förutom denna RAW-spiral så finns även andra sätt att skapa spiraler med just RAW (right-angle weave). Necklace DNA ger en annan typ av "öppen spiral" medan Corkscrew Curliecue Fringe ger korkskruvsspiraler. I den senare skapas spiralformen genom en variation av hur tråden träs genom pärlorna. Andra spiraler baseras på någon form av tubulär RAW eller, som NanC Meinhardt, av diagonal RAW (se även Chis Prussing Right Angle Bangle).

Inte en RAW-spiral, men spiral RAW kan även dekoreras med RAW, som i Serpentine Brocade av Janel Gradowski.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails