tisdag 7 augusti 2012

Tävling: Chatelaine Beading Challenge 2012/2013

Wedgwood jewelry - Indianapolis Museum of Art - DSC00619


Brittiska butiken Stitch 'n' Craft har presenterat en ny tävling med ett utmaningskit för att skapa en unik chatelaine. En chatelaine, även kallad equipage, är en vid midjan fäst hållare med kedjor för de små pinaler som frun i huset kunde tänkas ha: sax, klocka, fingerborg, nyckel, sigill, dosa med luktsalt, näsduk osv. Den hade sitt ursprung i 1500-talets Holland, men användes långt in på 1800-talet, och var användbar i en tid då det var ovanligt med fickor i kvinnokläder. Namnet kommer från franskans Châtelaine, som betyder slottsfru. Bilder på gamla chatelaines finner du på t ex Wikimedia Commons.

Utmaningen går ut på att skapa en unik pärlad chatelaine. Den kan vara modern, futuristisk eller historisk. Bidraget måste vara funktionellt och innehållet i det hemliga kitet måste användas. Stitch 'n' Craft kommer att skicka ut speciella nyhetsbrev till alla deltagare med inspiration, idéer och specialerbjudanden enbart för de som köpt kitet.

Du kan delta i en av fyra kategorier: beginner (pärlat ett år eller mindre), intermediate (1-5 års erfarenhet), advanced (över 5 år) samt professional (lärare eller säljer sina pärlarbeten). Vinnaren i respektive kategori får ett presentkort på 75 GBP att använda i butiken.

Mer information om utmaningen finner du på tävlingshemsidan.


Foto: Chatelain tillverkad av Josiah Wedgwood and Sons Ltd. i slutet av 1800-talet. Fotograf: Daderot [Public domain], via Wikimedia Commons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails