Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 4 april 2012

Utmaningar: Aprilutmaningar




Ny månad betyder nya utmaningar för pärlare och smyckestillverkare. Här är en sammanfattning av aktuella månadsutmaningar (för andra under månaden aktuella utmaningar, se tidigare inlägg i kategorin Tävlingar och utmaningar). Som vanligt en mix av både rena utmaningar utan priser involverade samt utmaningar med tävlingsmoment och/eller utlottade priser.

De flesta utmaningar håller på månaden ut, men exakta datum kan variera så läs regler och information noga för att inte missa din deadline. Från och med denna månad kommer du även att hitta tips på årslånga utmaningar, som du fortfarande kan hoppa på.


2012 Destash Beading Challenge
En årslång utmaning utan tidsramare eller krav från Mortira (Inspirational Beading). Häng på henne i hennes utmaning att använda de pärlor som blivit liggande orörda i över ett år före årets slut. För att delta i utmaningen behöver du bara skapa något med pärlor du haft i över ett år. Ta bilder på pärlorna innan du början och ta sedan en bild på ditt färdiga alster. Lägg upp detta på din blogg eller, om du saknar blogg, skicka bilderna direkt till Mortira så hon kan visa upp det på sin blogg istället. Läs mer om utmaningen här.


52 pairs of earrings a year
Flickrbaserad årslång utmaning där du ska tillverka ett par örhängen per vecka under året. Du kan hoppa in när du vill. Utmaningen hittar du här.


Art Bead Scene Blog
Tema för april månads art bead-utmaning är prerafaeliten John William Waterhouses tavla Boreas (se bild ovan).

 Som vanligt finns här två deadlines att ha koll på: vill du delta i månadens blog tour måste du ha publicerat ditt bidrag senast 25 april medan den siste är slutdatum för dig som bara vill delta i utmaningen och utlottningen av priser. Tänk på att det som vanligt är krav på att använda minst en art bead, köpt eller egentillverkad. Läs mer om utmaningen här.


Bead Barmy/Beads Unlimited
Aktuellt tema för dig som hoppas på en möjlighet att synas i läsarnas galleri på Beads Unlimiteds blogg är Shamballa Gala -- shamballainspirerade smycken (läs mer om de just nu trendiga shamballaarmbanden här). Notera att sista dag att lämna ett bidrag är 22 april, dvs inte runt månadsskiftet som med de flesta övriga utmaningar. Som vanligt kan du maila in ditt bidrag eller lägga upp det på butikens facebook wall. Läs mer om galleriutmaningen här.


Beadaholique
Månadens tema är Back to nature: "In honor of Earth Day on April 22, the theme for this month’s contest is 'Back to Nature' — show your appreciation for the natural beauty of our planet and feature plants, animals or other 'earthy' elements in your piece." Som vanligt kommer butiken att välja ut tio finalister och sedan kommer vinnaren, som får ett presentkort hos Beadaholique, att väljas genom en öppen omröstning. Läs mer om utmaningen här.


BeadFX: Inspiration Friday
BeadFX:s utmaning har inget gemensamt tema utan här är det du själv som väljer din inspiration. Skapa något utifrån din inspirationskälla och maila in en bild på resultatet och på din inspiration (eller en länk till inspirationskällan). Bilder på föregående månads inspirationsprojekt samt deadline för den nya månadens utmaning hittar du här.


B'Sue Boutiques
Temat för den nyaste utmaningen från B'Sue  är Creating your own art charms, t ex genom att altra berlocker eller göra egna från grunden. Utmaningen omfattar både art charms i sig och smycken med art charms. Din kreation ska helst inkluderar någon produkt från B'Sues sortiment, som fokuserar på amerikansktillverkad mässing i olika pläteringar, men det är inget krav. Vilken typ av material som accepteras kan du läsa här. Läs mer om utmaningen på B'Sue Boutiques Creative Group på Flickr.


Love My Art Jewelry
Strut Your Stuff heter LMAJ:s nya månadsutmaningar, vilka inte längre har uttalade månadsteman. Som vanligt ska ditt smycke vara till största delen skapat med handgjorda -- av dig eller andra -- komponenter -- och ditt bidrag måste innehålla en bakgrundsberättelse kring hur du skapade det. Liksom hos ABS är det värt att skicka in bidrag tidigt då de presenterar en featured designer of the week varje vecka på bloggen. En vinnare kommer att väljas ut, som vinner handgjorda smyckeskomponenter samt en annonsplats på bloggen under en månad. Läs mer om utmaningarna här. Aprilutmaningen och vinnare av marsutmaningen kan du läsa om här.


Operation Tackle That Bead Stash
Månadens moodboard fokuserar på citrustoner: gul, orange och lime (du måste använda minst två av dem). Med det nya året har utmaningsformat förändrats så smått: dels finns här nu enbart en inspirationsbild och dels finns här en liten extra twist, som det kan löna sig att inkorporera (dock inget krav). Månadens twist är att ditt bidrag ska innehålla en eller flera knappar.

Som vanligt får du här lov att delta med kreationer baserade på andras mönster så länge du anger designerns namn (gärna med länk). Bloggens fokus ligger på att använda pärlor man redan har hemma: inget krav för utmaningen, men det uppskattas. Pärlmakare kan delta med sina pärlor, inte bara färdiga alster. Bland de som deltar i utmaningen kommer en vinnare av tjeckiska glaspärlor från månadens sponsor att lottas fram. Läs mer om utmaningen här.

OTTBS har även en pågående örhängesutmaning samt en månatlig Finish or Frog Along. Du kan läsa mer om dessa på gruppens facebooksida.


Ring a week 2012
RAW 2012 är en fortsättning på förra årets årslånga utmaning Ring a Week. Utmaningen, som började som Ring a Day (RAD), har numer även blivit bok (Ring a Day: 700 photos from a 365 day jewelry challenge, Lark Books). Istället för en ring per vecka kan du välja en ring per månad eller per kvartal. Du kan läsa mer om årets utmaning här.


Stitch 'n' Craft
Prenumerationsutmaningen/-tävlingen i samarbete med Swarovski Elements, Treasure Challenge, forsätter med april/majkitet. Läs mer om utmaningen, som skiljer sig från de flesta utmaningar och tävlingar, här samt i mitt tidigare inlägg här. Notera kostnaderna för prenumeration och porto.


Vintaj
Vintajs månadsutmaningar ligger som vanligt lite annorlunda än övriga med deadline i början av varje månad. Därför är inlämningen för aprilutmaningen, Spring Rain, redan denna fredag 6:e april (kl. 12, lokal tid). Efter det är majutmaningen den aktuella under resten av månaden.

Temat för maj månads utmaning är Storybook. Deadline fredagen 4 maj (kl. 12, lokal tid). Som vanligt kan du delta med såväl smycken som mixed media, bara det innehåller produkter från Vintaj. En vinnare röstas fram av allmänheten, som vinner vintajprodukter och en plats i årsfinalen, och även en editor's pick utses, som får en mindre vinst. Läs mer om utmaningarna här.

Kika även på bloggen då inspirationsbilder och -projekt kommer att publiceras under månadens gång.


Year of Jewelry 2012
Year of Jewelry (YOJ) pågår även i år.I YOJ finns det temat för varje vecka till skillnad från övriga utmaningar, men dessa är helt frivilliga.  Det är för sent att hoppa på första och andra kvartalet, men eftersom utmaningen är uppdelad i kvartal finns det två nya chanser under året: anmälan till tredje kvartalet tas emot 24/6-1/7 och anmälan till fjärde och sista kvartalet tas emot 23/9-30/9. Läs allt om YOJ här (se högerkolumnen).


Övrigt
Förutom utmaningarna på nätet kan även flera av pärltidningarna ha olika utmaningar med teman i varje nummer. Några av dessa håller sina utmaningar på Facebook så du behöver inte köpa eller prenumerera på tidningen för att delta. Det finns även pärlbutiker med flera som har facebookutmaningar.




Känner du till fler månadsutmaningar för pärlare och smyckestillverkare? Tipsa gärna!

1 kommentar:

  1. Fire Mountain Gems & Stones har varje vecka en utmaning på Facebook om vilken inskickad bild som kan få flest "like" på deras sida... Enkelt och kul...

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails