fredag 4 november 2011

Tävlingar och utmaningar: NovemberutmaningarNy månad betyder nya utmaningar för pärlare och smyckestillverkare. Här är en sammanfattning av aktuella månadsutmaningar, inklusive en ny bekantskap som hålls för första gången denna månad. Som vanligt en mix av både rena utmaningar utan priser involverade samt utmaningar med tävlingsmoment och/eller utlottade priser.

De flesta utmaningar håller på månaden ut, men exakta datum kan variera så läs regler och information noga för att inte missa din deadline.Art Bead Scene Blog
Konstverket som är tema för september månads art bead-utmaning är ovanstående tavla, Madonna Pietra degli Scrovigni av Marie Spartali Stillman (1844-1927). Som vanligt finns här två deadlines att ha koll på: vill du delta i månadens blog tour måste du ha publicerat ditt bidrag senast 28 november medan den siste är slutdatum för dig som bara vill delta i utmaningen och utlottningen av priser. Tänk på att det som vanligt är krav på att använda minst en art bead, köpt eller egentillverkad. Läs mer om utmaningen här.


Bead Barmy/Beads Unlimited
Aktuellt tema för dig som hoppas på en möjlighet att synas i läsarnas galleri på Beads Unlimiteds blogg är Angels and fairies. Sista dag att maila in bidrag eller lägga upp dem på butikens Facebook wall är 13 november. Läs mer om galleriutmaningarna här.


Beads Direct
Månadens utmaningskit heter Colourful Christmas och kan köpas här. Färgerna går i creme, silver, rött, olivgrönt och guld. Denna månad ingår även en stjärnstomme för dig som vill göra julpynt snarare än smycken med kitet. Butikens kit är för dig som vill utmana dig själv: det är ingen tävling (första månaden var ett undantag), du behöver inte visa upp något du gjort, men får gärna dela med dig av din kreation på butikens Facebooksida.


B'Sue Boutiques
B'Sue presenterar sin första månadsutmaning, som har temat Roses in the Snow (ett citat från en sång av Emmylou Harris). Din kreation ska inspireras av rosor -- se intaglion i texten om utmaningen -- och helst inkluderar någon produkt från B'Sues sortiment, som fokuserar på amerikansktillverkad mässing i olika pläteringar. Läs mer om utmaningen på B'Sues blogg och/eller B'Sue Boutiques Creative Group på Flickr.


Love My Art Jewelry
Månadens Art Spark challenge har i skrivande stund inte presenterats, men det är troligt att så är fallet när denna text publiceras.

Som vanligt ska ditt smycke vara till största delen skapat med handgjorda -- av dig eller andra -- komponenter -- och ditt bidrag måste innehålla en bakgrundsberättelse kring hur du skapade det. Liksom hos ABS är det värt att skicka in bidrag tidigt då de presenterar en featured designer of the week varje vecka på bloggen. En vinnare kommer att väljas ut, som vinner handgjorda smyckeskomponenter samt en annonsplats på bloggen under en månad. Läs mer om reglerna kring utmaningarna här.


Operation Tackle That Bead Stash
Månadens moodboard fokuserar på rött och grönt -- bortom julnyanserna. Som vanligt får du här lov att delta med kreationer baserade på andras mönster så länge du anger designerns namn (gärna med länk). Bloggens fokus ligger på att använda pärlor man redan har hemma: inget krav för utmaningen, men det uppskattas. Pärlmakare kan delta med sina pärlor, inte bara färdiga alster. Bland de som deltar i utmaningen kommer en vinnare av handgjorda lampworkpärlor från månadens sponsor att lottas fram. Läs mer om utmaningen här.

Novemberutmaningen kommer att bli årets sista utmaning då bloggarna kommer att ta en paus i december.


Stitch 'n' Craft
Prenumerationsutmaningen/-tävlingen i samarbete med Swarovski Elements, Treasure Challenge, forsätter med oktober/novemberkitet, som släpptes i början av oktober. Läs mer om utmaningen, som skiljer sig från de flesta utmaningar och tävlingar, här samt i mitt tidigare inlägg här.


Stitched in Color
Nu börjar tredje och sista månaden i hösttävlingarna Celebrate Color på textil- och garnbloggen. Fullständig information om tävlingarna/utmaningarna hittar du här. Du kan tävla med sydda smycken, virkat och stickat samt broderade alster.


Vintaj
Som vanligt skiljer sig Vintajs scheman för månadsutmaningar från många andras då de har inlämning i början, inte slutet, av månaden. Novemberutmaningen med tema Crystal Copper har sista inlämningsdag idag, 4 november. Sedan är det decemberutmaningen som gäller. Den har tema Victorian Christmas och är sista chansen att inte bara vinna en månadsutmaning i år utan också att få en plats i End of the Year Challenge. Sista inlämningsdag för utmaningen är 2 december. Som vanligt kan du delta med såväl smycken som mixed media, bara det innehåller produkter från Vintaj. Läs mer om utmaning här.

Kika även på bloggen då inspirationsbilder och -projekt kommer att publiceras under månadens gång.


The Writing and Art of Andrew Thornton
Månadens kit kommer att gå i jonquil. En liten förhandsförsäljning ägde rum redan i oktober, men fler kit ska finnas i lager i Andrews butik när utmaningen officiellt presenteras. Var beredd på att kiten tar slut snabbt när de väl är tillgängliga. Vill du delta i en kommande utmaning är hans råd att följa bloggen, hans Twitter eller Facebook så du direkt får veta när kiten släpps -- läs gärna vad han skrivit här. Ingen förhandsbokning är möjlig.

Andrew har även veckoutmaningar, Weekly Word, som har ordteman. Dessa publiceras varje måndag och du kan hitta dem alla här.


Övrigt
Förutom utmaningarna på nätet kan även flera av pärltidningarna ha olika utmaningar med teman i varje nummer.


Känner du till fler månadsutmaningar för pärlare och smyckestillverkare? Tipsa gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails