Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 13 maj 2011

Teknik: Pärlvävning med fiber



                                                          Source: Mirrix Tapestry & Bead Looms on Pinterest


Du kan väva med garn, tråd eller andra "fibrer" som t ex tygremsor. Och du kan väva med pärlor. Men du kan förstås också väva med både fiber och pärlor. I "vanlig" vävning broderas pärlor ibland fast i efterhand eller så kan du väva med något av alla dessa effektgarn med inslag av pärlor. Du kan också använda fiber som inslag i pärlvävning och alternera mellan rader med pärlor och rader med till exempel sidenband.

Det senare kan du läsa om på Beading Daily: Learn How to Add Fiber to Bead Loom Projects. Andra sätt att kombinera vävning och pärlvävning finner du t ex hos Loom in a Tube. Där hittar du även ett häfte, som handlar om att väva med pärlor och fiber samtidigt. Också Mirrix har tvp projekt, Affinity Bracelet Kit (se bild ovan) och Tapestry/Bead Cuff Kit, där du blandar pärlvävning med garn -- även videoinstruktioner här.

Pärlor kan även fungera som små kantaccenter i vävning med garn, vilket du kan läsa mer om och se här.

Diane Fitzgerald och Helen Banes har skrivit en bok, Beads and Threads Jewellery, som handlar om att väva med fiber och pärlor. Tekniken som används där är needle-weaving med pärlor som du kan läsa mer om här (scrolla ned till Varianter av needle-weaving med pärlor). Den typen av vävning görs inte i en "permanent" vävram eller på en vävstol, som liknar de som används i exemplen ovan utan varpen nålas upp i ett mönster på ett underlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails