Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 25 maj 2011

Teknik: Färga komponenter av ben

Jag är medveten om att många ogillar pärlor och komponenter av ben och horn, men för de som använder dem har Fire Mountain Gems några tips kring hur man själv kan färga in delarna i valfri färg och kanske t o m skapa olika effekter genom att blanda färger och bearbeta ytan på olika sätt. De går tyvärr inte in på några exakta "recept" för att skapa t ex en tie-dye eller lädereffekt, men du får däremot tips på vad du kan färga med och hur du får färgen att sitta bättre.

För fler sätt att färga benpärlor, se även Färga dina egna sötvattenspärlor -- metoder som fungerar på "sötisar" fungerar även på ben, korall och andra liknande porösa naturmaterial.

Benpärlor säljs oftast i vitt eller antikbehandlat. Genom att färga komponenterna själv kan du få färggladare delar till dina smycken och pärlarbeten. Gillar du den antika effekten? Läs mer om hur du kan åstadkomma den själv i inlägget Tefärgning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails