Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

söndag 13 juni 2010

Mönstertips: Projekt med Miyukis long magatamas


På min personliga blogg har jag sett att många har hittat dit i jakt på projekt eller inspiration för sina long magatama beads, Miyukis avlånga snedskurna droppärlor. Det är inte helt lätt att finna projekt med instruktioner för dessa vid en googling, men några mönster finns där ute.

Caravan Beads har publicerat ett par projekt på sin blogg: Long Magatama Branch Necklace samt Long Magatama Spiral Stitch Bracelet (se även Long Magatama Necklace). Se även tyska Magatama-Armband samt Rayher Hobbys spiral rope-halsband Karibik (pdf-fil). Long magatamas kan ge en fin effekt bara genom att träs, något som syns i t ex FusionBeads örhängen Birds of a Feather. En liknande effekt som den med spiral rope kan man få genom att använda sig av kumihimo, en sorts rundfläta, enligt instruktionerna på Beadaholique.

Låt dig även inspireras av andra pärlprojekt, som inkluderar droppar, daggers, lövpärlor, linser eller andra liknande toppborrade pärlor. Byter du ut dem mot long magatamas kommer resultatet inte att bli likadant pga av deras spetsiga och snedskurna form, men oftast fungerar det att byta pärlform. Se t ex detta armband -- visst skulle det passa att blanda in long magatamas i ett sådant?

Miyuki själva tipsar om att pärlan passar bra i fransar (fringes) och pärlade pärlor/beaded beads. Det senare visar exempelvis Perle4U med sina mönster Pipsy och Donut madness (sök på long magatamas i hennes blogg för mer inspiration).

På fotot ovan syns ett par örhängen, som jag gjort i en pärlad variant på shaggy loops samt ett armband i luftmaskepärlvirkning. Mellan magatamapärlorna har triangles respektive picoter av 15/0 seed beads använts. Observera att i örhängena gör det stor skillnad åt vilket håll du vänder pärlorna (jämför bilderna här). I spiral ropes och pärlvirkning kan pärlorna vändas åt samma håll för ett "slätare" utseende eller vändas åt olika håll för ett "spretigare" uttryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails