Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 5 maj 2010

Mönstertips: Ändkoner som hängen

Ändkoner används framför allt till avslut, men då de finns i en mängd olika dekorativa utföranden passar de även bra i fokus på ett smycke, inte minst som hängen/berlocker. Några exempel på hur konerna kan användas finner du i Beading Dailys Fast Gift Idea: Easy End Cone Earrings. Flera olika sätt att skapa spännande hängen med konerna som bärande designelement.

Ett annat exempel på att använda koner till hängen finner du i Manekis pärlhattsblomma 3 -- Guldklocka. Där används en flikig kon och en droppe av metall för att efterlikna en blåklocka eller liknande blomma.

I Custom Cool Jewelry (s. 70) ger även Melinda Barta tips på hur du kan använda konerna. Hon gör på enklast tänkbara vis och fäster konerna på hattpinnar med en seed bead emellan kon och snurrögla för en färgklick. Konerna används sedan som fokalpunkt, uppträdda flera stycken sida vid sida mitt på ett halsband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails