Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 10 juni 2009

Mönstertips: Pärlade fickspeglar

Vill du få lite roliga och annorlunda idéer så är de japanska pärlsajterna ofta en bra startpunkt. Detta gäller även idag när jag tänkte tipsa om hur du kan piffa upp små speglar med pärlor. Projekten är uppdelade på pärlinfattade speglar och speglar med smyckesstenar. De senare är av typen vikbara fickspeglar, som helt enkelt "blingas" med swarovski flatbacks, montées, rosor och liknande. De förra är speglar utan ram, som helt enkelt får en fin ram av pärlor.


Pärlinfattade speglar
En fin oval spegel med pärlat motiv och kedja finner du hos Kiwa. Omochabako har ännu en glittrande spegel, denna gång rund i ljusa nyanser. Beadsmania har en somrigt rödrosa spegel dekorerad med bär. De har även en snygg sexkantig spegel med fint geometriskt mönster. För en fyrkantig spegel -- med betydligt mindre swarovskikristaller -- se Shirley Isaacs RAW Purse Mirror. Suzanne Cooper tipsar om hur du kan använda mandalamotiv i peyote för att dekorera vikbara, runda fickspeglar i Creating with Mandalas.

En söt liten miniatyrspegel, komplett med handtag, finner du på Artbeads.co.kr. Och vill du ha en större så ta en titt på Beaded Hand Mirror, pärlad docka och spegel i ett. Den är dock mer handspegel än fickspegel.

PS! Låt dig även inspireras av tipsen jag skrivit om under Cabochoninfattningar.


Speglar med smyckestenar
Tycker du det är för mycket jobb att pärla och främst är ute efter glitter kan du alltså välja att helt enkelt bara limma fast smyckestenar och andra typer av dekorationsmaterial på en färdig fickspegel. Vanligen används rosenslipade kristaller, s k flatbacks, som är enkla att limma fast, men det finns även andra alternativ. För en billigare variant, använd akrylstenar istället för kristall.

En mycket enkel variant på detta finner du hos Artbeads, Michaels och Kiwa. På den senare hemsidan finner du också en spegel med grafiskt mönster, en med stora stenar och aluminiumros samt en beige-brun med blommotiv. Vackra och sirliga motiv finner du även i speglarna hos Parts Club respektive Beadsmania. Beadsmania har även denna nättare blomspegel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails