Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 12 januari 2009

Teknik: Bead quilling


Bead quilling är en ny teknik som skapats av pärlaren Kathy King. På bilden syns hennes vackra Moss Agate Pendant, som hon skapat i bead quilling. Namnet på tekniken kommer sig av att den är inspirerad av ett gammalt papperspyssel, som på engelska kallas quilling.

I korthet går bead quilling ut på att du pärlar två pärlor breda "remsor"i square stitch, vilka sedan snurras ihop till spiraler och snirklar. Snirklarna sys sedan samman och formerna kan även dekoreras med större runda pärlor. Pärlarbetet får ett lite speciellt utseende då det tillhör de tekniker där pärlhålen syns tydligt. Därför är det också viktigare än i andra sydda tekniker att matcha tråd- och pärlfärg för att tråden ska bli så osynlig som möjligt.

Instruktioner till tekniken presenterade Kathy King i Bead & Button June 2008. Vill du inte köpa hela tidningen kan du köpa enbart mönstret på Bead & Buttons hemsida.

UPPDATERING: Sedan denna text skrevs har Kathy King givit ut en bok kring sin pärlteknik: Bead Quilled Jewelry: New Beadwork Designs with Square Stitch (Creative Publishing International, 2010).


*Credits: Foto av Kathy King, som hade vänligheten att sända mig detta exempel på sin teknik för publicering på bloggen. Förutom bead quilling har hon använt sig av spiral rope i halsbandet.*

2 kommentarer:

  1. Tack för din fina blogg med massor av tips på affärer och annat. Kul för en som mig som har pärlmani. Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Tack för dina snälla ord. Roligt att höra att du gillar den och jag hoppas kunna samla ihop än mer av intresse för dig och andra pärlare länge än.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails