Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 14 januari 2009

Nyhet: Råa stenar ny smyckestrend

Amerikanska Colored Stone rapporterar att oslipade eller endast lätt slipade ädelstenar är den senaste trenden inom smycken. Gärna tillsammans med metaller som silver, guld, platina eller mässing, vilka getts en passande textur för att förstärka känslan av hantverk och unikhet i smycket.

De råa stenarna ses som mer miljövänliga, men är också ett tecken på att stenens symbolik är lika viktig som dess utseende: trenden har delvis sina rötter i ett intresse för kristallterapi, feng shui och de egenskaper som dessa tillskriver olika stenar. Stenen anses ha mer av den kraft den fått från jorden om den inte slipas utan behåller sin naturliga form. Till det kommer att två oslipade stenar aldrig är exakt likadana, vilket gör smycket unikt. Något som i sin tur reflekterar att bäraren är unik.

Därutöver är de råa stenarna också ett sätt att utmana traditioner. Att smycka sig med råa stenar är att ifrågasätta människors syn på vad som är värdefullt. Normalt sett ses oslipade stenar som ett material av lågt värde innan människan förädlat formen (och i vissa fall färgen, genom olika behandlingar). Du kan bära en stor rådiamant och få personer i din omgivning kommer att koppla den till det värdefulla mineral det faktiskt är. Här är det naturens egna kreationer som står i centrum och som får ett värde, inte bara så råmaterial utan som färdigförädlad produkt. Som några smyckestillverkare uttrycker det i ovan nämnda artikel: Naturen, Moder Jord om man så vill, har skapat dessa stenar under miljoner år. En mänsklig hand kan inte göra dem vackrare än de redan är.

PS! Förutom smyckesstenar finns det också pärlor som antingen är helt orörda eller bara lätt slipade. Som de råa stenarna fast med hål, vilket passar pärlare i allmänhet och de som inte vill borra i sten själva i synnerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails