Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 7 januari 2009

Teknik: Bakverk med pärlor och smyckesdelar

På sistone har japanska pärlbutiken Kiwa publicerat lite gratisprojekt som involverar kakdekoration. En steg-för stegguide till grunderna finner du här. Se även bakelserna och tårtan.

Dessa bakelser görs inte i polymerlera, som annars är vanligt i denna typ av "kawaiismycken". Krämen/grädden är istället en form av silikon, som efter 2-3 dagars härdning bildar ett fast, men flexibelt gummi. Produkten ska ej användas av barn under 15 år samt endast i ett välventilerat rum. Massan kan färgas och sedan spritsas för att imitera exempelvis grädde, marängsmet, chokladtryffel eller amerikansk frosting.

Kanske något för en pärlare med handlag för kakdekoration eller en smyckestillverkande konditor? Kiwa har också fler projekt för den sugne eller vad sägs som en jultårta i två "lav", en hallon- och blåbärspaj, en frukdessert, bakelser, maränger, grädde och choklad, maränghjärta med strössel samt en glittrig "fantasidessert".

Se tillverkarens hemsida för mer information, inspiration och beskrivningar (inklusive video). På nätet hittar du även fler videor som visar hur produkten används, se t ex DigInfo eller Tare Trash DIY. Det går även att använda vanlig silikonmassa, så som visas i dessa instruktioner från Cut Out + Keep.

Inte något för alla, det medger jag gärna, men ett annorlunda och kul sätt att använda pärlor. Och vem säger att man måste använda det till smycken och accessoarer? Varför inte bara göra en liten prydnad för gottegrisens födelsedag eller "trofé" till konditorns examen. Till exempel.

2 kommentarer:

  1. Jag önskar att det fanns en länk till hemsidor där man kan köpa denna silicon!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har tyvärr ingen länk så här på rak arm, men ett bra tips är att börja leta på Etsy.com och eBay (.com/global lär ge flest träffar). Där brukar/brukade åtminstone finnas några amerikanska säljare. Om det inte funkar att söka på produktnamnet, sök på ord som deco.

      Sök även på silikon här på bloggen så hittar du en länk till en tjej som använder vanligt silikon från bygghandeln till att göra pärlor. Kanske det också skulle gå att använda som bas för något som påminner om Decotti och liknande produkter.

      Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails