Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 24 januari 2011

Mönstertips: Skapa abstrakta mönster med bokstavsstansar


Bokstavsstansar kan användas till mer än att bara skriva på metall. Vissa bokstäver lämpar sig även bra för att skapa mönster, som t ex en enkel bård eller eller spännande bakgrunder. Inte minst nu när det finns så många sirliga och annorlunda typsnitt att välja mellan. Ett fint exempel finner du hos Pretty Things, som har gjort hjärtformade örhängen i koppar där hon stansat bokstäverna L, O, V och E slumpmässigt över hängena. Resultatet är ett abstrakt mönster, som också kan ses som ett hemligt budskap pga av bokstäverna hon valde.

I standardtypsnitt är vissa bokstäver mer användbara än andra: I ger raka streck medan S kan användas för en vågig bård och O fungerar som cirklar eller ovaler. Precis som med traditionella ciselörspunsar kan du bygga upp komplexa mönster med enkla motiv. Glöm inte en spik för att skapa prickar. Du kan också använda andra typografiska motiv som snedstreck, punkter eller asterisker, vilket Beaducation visar i sina designidéer Bird Collage Pendant och Tweet Pendant.


Läs mer om hur du använder stansar i Att stansa och hamra metall. För projekt där du använder stansarna för att skriva, se Namnsmycken, affirmationsberlocker och quote pendants.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails