Färginspiration


Ibland kan det vara svårt att välja färger och framför allt att våga använda nya färger och färgkombinationer. Det finns flera olika program som dem ovan, som slumpmässigt väljer ut färgkombinationer du kan inspireras av (jag har tidigare beskrivit den andra ovanstående gadgeten här). 

Läs mer om olika färghjälpmedel under Guide till färgteori och färglek. I kategorin Månads pärlmix får du varje månad en ny inspirerade "pärlsoppa" serverad och i kategorin finns även några äldre inspirationsinlägg om färger. Kategorin Färger och finishar handlar däremot om enskilda färger och ytfinishar/effekter på pärlor -- en kategori jag också hoppas kan vara inspirerande för dig, liksom det kanske får upp ögonen för finishar som du inte kände till innan.

Jag har också skrivit blogginlägg på temat färg i min Inspirablogg, som tyvärr går på sparlåga pga tidsbrist (betrakta den som nedlagd). Mer färginspiration hittar du numer på min Pinterestsida. Mer precist min pinboard Inspirational colour palettes (se nedan).

För ännu mer inspiration rekommenderar jag även Margie Deebs hemsida och då inte minst Margie's Muse där du hittar gratisartiklar om färg för pärlare att ladda ned. Hon skriver även färgtrendrapporter för pärlare. Se även Beverly Ash Gilbert, en annan färgexpert för pärlare, som bl a skrivit flera populära böcker i ämnet och delar med sig av färgpaletter på sin blogg då och då.Related Posts with Thumbnails