fredag 3 oktober 2014

Teknik: Självlysande emalj


Om du gillar självlysande effekter (så här i det tilltagande höstmörkret) så kanske Charity Halls projekt How to Make Your Enamel Glow in the Dark är något för dig. Hemligheten ligger i ett speciellt pulver, som du smälter fast i emaljen.

Är inte emalj materialet för dig så finns det flera andra alternativ att experimentera med så som självlysande färg och lampworkglas. Mer om det och andra självlysande material kan du läsa i Självlysande pärlor och andra material. Det är inte en komplett guide då det alltid dyker upp nya material, men den ger tips på kul glow-in-the-darkprodukter för pärlare och smyckestillverkare. (I förbigående kan också nämnas att Perles & Co nyligen tagit in Preciosa Ornelas emellanåt svårfunna självlysande -- phosphorescent-lined -- rocaillepärlor. Du finner dem här.)


Foto: Art Jewelry magazine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails