tisdag 17 juni 2014

Teknik: Klofattning i friform

Du har tidigare kunnat läsa om stenfattningar i friform med hjälp av tabbar här. Idag är temat en annan typ av fattning i friform, den här gången med metalltrådar med kul. Tekniken passar alla nivåer från nybörjare och uppåt.

Här är fokus på modeller som är lödade och har smälta kulor i änden på metalltrådarna, men om du inte vill eller kan använda en gasbrännare kan du ändå inspireras av tekniken och istället surra ihop metalltrådarna och hamra eller slipa ned trådändarna.

Ovan ser du Joe Silveras gratis videotutorial, vilken även kan ses på Beaducations hemsida (där du även får tillhörande verktygs- och materiallistor med mera).

Variationer inkluderar att väva tunn metalltråd kring "klorna" så som i Iris Sandkuhlers Woven Bezel Basket-video.

Du kan också göra liknande fattningar med metalltråd som fästs på en baksida av metall. Staci Louise Smith har en gratistutorial till detta här och Kim St Jean en gratisvideo här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails