måndag 26 maj 2014

Projekt: Armband av strass och band
Det blir ännu mer strass/flatbacks idag. Här är temat strass på band istället för på läderremmar och metallarmband. Genomgående används hotfix, strass som fixeras med ett speciellt värmeverktyg eller ett strykjärn, vilket gör att du slipper kladda med lim. Några av dem beskrevs åtminstone i Frankrike som höst- och vintertrenden 2013, men de kan väl fortfarande vara av intresse?

Gillar du elastiska lycraarmband så kanske dessa elastiska strassarmband är något för dig. (Som nämndes i förra inlägget kan strass bytas ut mot flatback pearls, stryknitar etc om du inte gillar kristaller och bling.)

Tycker du det är pilligt att applicera stenarna en efter en så kan detta projekt, också från Perles & Co vara av intresse. Där används strassband, som består av stenar i rad på ett själhäftande material, som enkelt stryks fast på bandet.

Det finns även bredare strassband (crystal mesh), som är flera stenar bredar, vilka kan användas för maffigare armband. De används på samma sätt som ovan. Tyvärr har jag inga instruktioner, men speciellt på franska sajter kan du finna sådana strassarmband, vilka görs med crystal mesh och ripsband och är försedda med ett reglerbart lås (egentligen ett sådant där stopp som används på jackor). Här är ett exempel. Det finns även smalare varianter med bara en strassten eller två i bredd.

Swarovski har även nyligen lanserat en variant av sina strassband där flatbackkristallerna är fixerade på en typ av fuskmocka kallad alcantra. Eftersom kristallerna inte går ända ut till kanten är det bara att fästa en tryckknapp (eller lås) i ändarna och -- voilà! -- ett färdigt strassarmband. Se exempelvis Scatter Crystals och/eller Dreamtime Creations.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails