tisdag 22 april 2014

Teknik: Mönstrad patina med VersaMark


VersaMark är en produkt som de flesta som arbetar med papper säkerligen känner till. Den säljs i form av stämpeldyna eller penna och kan bäst beskrivas som ett ofärgat, klistrigt bläck. I korttillverkning och scrapbooking används det för en mängd tekniker så som vattenmärken, embossing, reservagefärgning, sotning, för att "fästa" krita (chalk) och pigmentpulver med mera. Men den kan även användas på metall, vilket Cool Tools visar.

Rita på väl rengjord koppar, brons eller mässing med pennan eller stämpla motiv med stämpel/texturetiles och stämpeldynan. När du sedan hettar upp metallen -- under god ventilation! -- skapar VersaMark ett mörkt mönster.

Jämför även med Värmepatina med flussmedel.


PS! VersaMark är en vanlig produkt, som säljs hos allt från de stora hobbykedjorna till de små scrapbutikerna på nätet. Sök på VersaMark stämpeldyna och du får många träffar. Pennan kallas VersaMarker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails