onsdag 9 april 2014

Pärltillverkning: Pärlor av vävtejp

Vävtejp är det gemensamma namnet på tejperna gaffatejp och silvertejp. Det som det handlar om här är silvertejp (eng. duct tape eller duck tape), men det svenska namnet är lite missvisande då silvertejp idag kan ha många olika färger och även vara mönstrad. Detta har gjort att silvertejpen på senare år blivit populär bland vissa pysslare, som skapar allt från plånböcker till rosor av tejpen. Och pärlor.

Ja, man kan göra pärlor av silvertejp, vilket du hittar instruktioner till hos Thanks, I Made It. Tekniken är densamma som för att göra papperspärlor, men med den fördelen att tejpen redan har klister på sig.

Detta är för övrigt inte det första smyckesrelaterade vävtejpsprojektet på bloggen: hon har även skrivit instruktioner till DIY Duct Tape Studded Bracelets tidigare.


Foto: Erin Pruckno/Thanks, I Made It -- Creative Commons BY-NC_ND 3.0

2 kommentarer:

  1. Jag brukar laga min bil med silvertejp. Jag visste inte om att vävtejp finns i glada färger och som mönstrat. Jag kommer nog inte att använda vävtejp till smycken, men den färgade varianten är rolig att laga saker med. Kanske t o m bilen. Pärlorna ser riktigt trevliga ut. Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, mönster och färger är nog relativt nytt, åtminstone här (i USA finns det mer exempel på det, t ex har Project Runway haft några duck/duct tape challenges). På sistone har jag sett att så väl Panduro som Slöjd-detaljer har tagit in tejpen i olika färger och mönster.

      Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails