fredag 11 oktober 2013

Projekt: Cosmic Rocks

För dig som gillar rå stenar/kristaller infattade med electroforming (en typ av plätering), men saknar utrustningen eller kunnandet för att göra det själv, har Fanciful Devices ett alternativ för dig. I sin tutorial Cosmic Rocks - Setting Rough Stones with Epoxy Putty and Gold Leaf visar hon hur du kan skapa en liknande look utan att behöva ta till silversmide och potentiellt farliga kemikalier.

Som du kan se bättre i fotot nedan så använder hon sig ibland av flerfärgad bladmetall, vilket ger ett lite annorlunda utseende jämfört med plätering:
PS! Nyfiken på electroforming istället? Läs mer om den tekniken här. Ett ringprojekt med en rå kristall fångad i metall fanns bl a i Belle Armoire autumn 2012.

Foton: Fancifuldevices, här använda med vänligt tillstånd.

1 kommentar:

  1. Anna Stina Sandelius11 oktober 2013 13:44

    JätteTACK för tipset om Cosmic Rocks! Klickade direkt på länken och hittade en fantastisk Etsybutik! Är lite av en Etsygalning (älskar att söka och titta runt på måfå, låta en shop via sina favoriter leda mig till nästa shop etc), men man kan ju inte hitta allt själv... Om butiksägaren svarar positivt på frågan om guldfolie kan bytas mot silverfolie (vilket jag antar/hoppas), så har hon en ny kund och du har än en gång påverkat mitt "pärlande"! (Jag har haft och har sån otrolig glädje och nytta av din blog; hade jag varit på Facebook hade det blivit gilla för längesen...)

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails