onsdag 22 maj 2013

Tävling: Broderitävling från Hemslöjden

Hemslöjden frågar sig om det går att rädda världen genom broderi i en ny tävling, som kan vara intresse också för pärlare. Tävlingen går ut på att du ska skapa ett broderi som på ett eller annat sätt vill göra skillnad. Det kan vara genom återbruk och andra materialval, budskap, tekniker eller något helt annat. Bara det är din tolkning av temat Rädda världen med ditt broderi.

Alla bidrag ska vara nygjorda och ej tidigare visade i officiella sammanhang. De måste också vara till salu. Alstret får vara max 50x100 cm och väga max 5 kg. Tänk på att om ditt bidrag blir utvalt till utställningarna så står du själv för frakten till Hemslöjden (om ditt alster inte säljs betalar de dock returen).

Tävlingen pågår under perioden 17 maj - 2 augusti. De enligt juryn 15  bidrag som bäst tolkat temat kommer att visas i olika utställningssammanhang under hösten, bl a på bokmässan, i tidningen Hemslöjd och i hemslöjdens butik Svensk Slöjd. De får även priser. Första pris är en valfri kortkurs på hemslöjdens skola Sätergläntan. Andra pris en årsprenumeration på tidningen Hemslöjd samt fem valfria böcker från deras förlag. Tredje pris är också en prenumeration. 4:d - 10:e pris boken Brodera på linne och 11:e - 15:e pris hedersomnämnande samt ett broderikit.

Fullständig information om tävlingen (liksom inspiration mm) hittar du här.PS! Låter hemslöjd mossigt, urtrist, bakåtsträvande och löjligt nationalromantiskt i dina öron? Dags att tänka om -- dagens hemslöjd är mycket mer än så och lika intresserad av garngrafitti och modernt hantverk som gamla tekniker. Tanten som tvingar dig att göra broderiet lika prydligt på baksidan som framsidan och kräver att du har rätt färgskala och material är ute, nu betonar hemslöjden mer fri kreativitet och tidlös skaparglädje istället för dräktpoliser. Är du intresserad av historia och/eller hantverk så kan det vara dags att plocka upp ett nummer av tidningen Hemslöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails