torsdag 29 november 2012

Teknik: Clump beading


Om du är intresserad av att ska upphöjt/vadderat pärlbroderi kan du läsa om många olika varianter under Stoppat pärlbroderi -- reliefeffekter för pärlarbeten (som precis har blivit uppdaterat med fler varianter -- missa inte!).

En variant, som dock förtjänar en egen text är clump beading, en broderiteknik där pärlor sys i bågar i ett cirkelformat mönster. Stygnen påminner om stjälkstygn, men står upp mer än vad stjälkstygn vanligtvis gör. En gratistutorial till stygnet finner du ovan eller så kan du se videon direkt på Youtube här.

Jämför även med de "cirkelsydda" rosorna i Tredimensionella rosor i tre varianter.

3 kommentarer:

 1. Trevligt att du skriver om pärlbroderi. Det finns så många sätt att skapa intressanta reliefeffekter där. De här klumparna ser fina ut. Rekommenderar alla att läsa inlägget om "Stoppat pärlbroderi". Jag har blivit helt såld på reliefbroderi, och blandar i pärlor hejvilt. Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du uppskattar broderiartiklarna! Det kommer att komma lite mer pärlbroderi nästa vecka, men då med fokus på en lite vanligare teknik.

   Radera
  2. Jag har sytt en brosch med "klumpar" på åt min moster. Det var skojigt och lätt. Blommorna blev riktigt fina och fick sällskap av ryska löv. Jag är säker på att hon kommer att uppskatta sin lilla julklapp. Förhoppningsvis också undra hur jag tillverkat den. Anna

   Radera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails