onsdag 7 november 2012

Projekt: Hängen med lacksigill
Julen är på väg och en sak många associerar med jul är lacksigill. Dessa sigill, som fungerar som stämplar, passar även att använda i lera av olika slag (polymer-, metall-, epoxi-, porslins- etc) för att göra hängen och berlocker. Sigill skiljer sig från vanliga gummistämplar i det att motivet blir upphöjt, ej nedsjunket, vilket ger en något annorlunda stil.

Hur du gör sigillhängen av (silver)lera kan du lära dig hos Katrina Alana. Hon har även ett tips på hur du kan "piffa till" sigill så motiven syns bättre här -- för metall skulle oxidering vara ett alternativ.

Hos A Charmed Life Designs beskrivs också arbetsgången, men det är dock ingen tutorial.


Egna lacksigill
Sigill säljs i bl a bokhandlar och pysselbutiker och ibland går det att finna vintage/antika sigill på nätet, men det kan vara roligare med unika motiv/mönster som ingen annan har. Det finns några olika tutorials på hur man kan göra egna sigill. Se t ex Craft Phesine, Kelfae, Ragehaus och Wholly Kao för exempel på olika material och metoder.

Det finns även flera säljare på Etsy, inklusive ovan nämnda Katrina Alana, som säljer sigill med av köparen designade motiv. Sök på custom wax seal för att finna dem.


PS! Gillar du att stämpla, se även Gummistämplar på olika material


Foto: Katarina Alana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails